tisdag 24 september 2024

Flytande megabomb på turné runtom i Europa?

 .

Vad kommer den intensiva oron för vad det ryska fartyget MV Ruby, lastat med 20.000 ton ammoniumnitrat, att leda fram till?


Det kan - i värsta fall - visa sig vara så, att Europeiska regeringar har att välja på att sänka ryska, men Malta-flaggade, MV Ruby - på väg in i en större metropols hamn, eller vara passiv och få ett politiskt gisslandrama med fartyget väl i hamn och staden som gisslan. Ett drama med okänt slutresultat.


Ingen verkar veta om fartyget är ett ovanligt vapen eller ett helt vanligt fartyg som bara haft otur på sin färd mot okänt mål.


Men om det är ett vapen kan eventuella beslut behöva fattas mycket snabbt, för senare är det kanske för sent.


En sak kan man i alla fall vara säker på. Det här var inte det sista fartyget att skrämma livet ur såväl allmänhet som politiker. I stort sett vilken terroristgrupp som helst kan lägga rabarber på ett civilt fartyg med farlig last och ställa till ett helvete med det, allt medan säkerhetsinstitutionerna sover sin Törnrosasömn. Det är ju inte heller bara stadskärnor som behöver vara intressanta. Det finns mycket spännande i kommersiella hamnar som kan tillfredsställa de galningar från Tredje Världen som omdömeslösa politiska och mediala stollar fyllt Europa med.


Kriget utvecklas hela tiden. I efterhand kan man peka ut vilka teknik- och strategisprång varje större krig åstadkommit.


Det senaste kriget involverade stora flygplan och ikoniska byggnader i USA.


Hittills har Rysslands ockupationskrig i Ukraina bland annat gett oss små gröna män med okänt ursprung, sprängda oljepipelines, utvecklade drönare och stora krigsfartyg som måste gömmas i hamn för att inte bli skjutna i sank.


Kommer det också att ge oss kapade civila fartyg med potentiellt farlig last?


Fartyg kapar man ju redan nu på Afrikas Horn. Och åtminstone en del Europeiska länder gör sitt bästa för att importera fartygskapare, drivna som de är av missriktad och inbillad godhet.


Falun tisdagen den 24 september 2024

Mikael Styrman

.

Gör om Northvolt-fabriken till ”Mixotell”

 .

Någon/några har föreslagit att man bör ändra inriktning på Northvolt-fabriken och konvertera den till fängelse. Säkert är förslaget avgivet med glimten i ögat. Det behöver inte hindra att det ändå kan vara en bra återanvändning av Northvolt-fabrikerna som nu håller på att klappa ihop. Det råder ju stor brist på fängelseplatser och den sönderfallande rättsstaten försöker hantera problemet genom låta gangstrarna vara fria och fortsätta sitt värv istället för att busarna - oavsett ålder - låses in, till skydd för allmänheten.


Samhällsnyttan vore sannolikt betydligt större om Northvolt-anläggningarna användes till att låsa in skurkar i, än som nu att förslagna skurkar låter 300 kineser producera batterier i snigelfart, med föråldrad teknik, i Skellefteå, under intensivt mjölkande av andras pengar från odugliga och möjligen även korrupta förvaltare.


Från olika struntpratare framhålls att Northvolt-fabrikens överlevnad är viktig för att klara konkurrensen med Kina. På vilket sätt hjälper det oss i konkurrensen med Kina att 300 kineser bygger batterier i snigelfart i Skellefteå?


Nej, nog är det så att tomtarna som låtsas förvalta andras pengar har klantat till det igen och gjort sitt bästa för att dränka maffian - och kanske även sig själva - i andras pengar. De bör beredas möjlighet att stifta närmare bekantskap med Northvolt-anläggningarna från insidan.


Falun tisdagen den 24 september 2024

Mikael Styrman

.

Sosseriet i Skellefteå går på i ullstrumporna

 .

I kölvattnet på den självklara Northvolt-kollapsen vill sosseriet i Skellefteå nu förvandla Skellefteå till hela världens socialbyrå genom att behålla Northvolt-personal i Skellefteå, trots att det mesta talar för att de inte behövs i Skellefteå, inte har behövts och inte heller kommer att behövas i Skellefteå. Men Skellefteå är ju ännu en rik kommun så det går väl att hålla på och leka ”Jultomtens Verkstad” ett tag till. Men så småningom gör nog dagens politiker Skellefteå kommunen till en fattig kommun.


Falun tisdagen den 24 september 2024

Mikael Styrman

.

En skamlös fullblodspsykopats rökridåer

 .

Länge har Magdalena Andersson följt partiets krishanterares huvudregel 1a för politiker som skämt ut sig, nämligen att göra sig lika osynlig som fantomen på operan - tills uppmärksamhetens storm blåst förbi. Men i fråga om lotteribedrägerierna verkar det inte ha fungerat. Lagstiftningshotet mot lotterisvindlerierna har rökt ut henne och Baudin ur grytet.


Hotet om införande av lagstiftning mot partiets lotteribedrägerier är en direkt följd av att partiets dysfunktionella psykopater har spänt bågen för hårt när de köpt invandrarröster som ska ersätta de svenska väljare som flytt partiet efter åratal av lögner.


Det har ju inte saknats varningssignaler. År efter år har det rapporterats om hur partiet hårdhänt mjölkat sina trogna anhängare. Ingenting har gjorts åt dessa fasoner. Döden framstår allt mer som enda sättet att slippa ifrån partiapparatens lotteri-torpeder.


Sosseriet har allt tydligare riktat in sig på röstvärvning med hjälp av för ändamålet importerade nysvenskar. Numera tycks det i hög grad vara arabiska och afrikanska röster. Röstvärvningen tycks möjliggöras av att man blundar för grov kriminalitet bland de nyimporterade röstarna.


Men det är naturligtvis mycket värre än så. Bankerna har tillåtits bygga upp datatjänster som gör det mycket lätt att plundra framför allt äldre och dementa. Åtminstone hittills avkrävs inte bankerna att ta ansvar för vad deras svaga skydd för spararnas pengar resulterar i.


Det är ju makabert och nästan på gränsen till likplundring att socialdemokratin har förfallit så till den milda grad att man köper röster bland för ändamålet importerade nysvenskar. De köpta rösterna betalas genom utdelning av svenska medborgarskap med en gödselspridares frenesi och genom att man blundar inför deras svindlerier.


Sosseriets umgänge med svenskar har i allt högre utsträckning kommit att präglas av att sosseriet lurar av svenskarna - i hög grad äldre och dementa - deras pengar. En möjligen lika väntad som för sosseriet ointressant bieffekt tycks ha varit att samma nysvenskar - ofta med digra brottsregister - vilka sosseriet satt att mjölka pensionärer och dementa på lotteripengar även lurar av människorna deras besparingar, med samma verktyg som sosseriet satt i deras händer.


Mycket har möjliggjorts genom att bankerna tillåtits att bygga upp ett digitalt system som helt exponerar äldre och dementa för den grova brottsligheten. Partiet har samtidigt satt partiets dataregister i händerna på nysvenskarna och låtit dem plundra de hittillsvarande väljarna och medlemmarna från en lyxtillvaro på Spanska Solkusten som är möjlig för ytterst få av partiets svenska anhängare.


Offren, som av sosseriet kastats till de med partiets dataregister utrustade vargarna på Spanska Solkusten är de som varje valår i sosseriets propagandamaskineri brukar beskrivs som ”de som byggde Sverige”.


Men ”de som byggde Sverige” är numera helt oskyddade mot den tekniska utvecklingen, utkastade från bankerna som de är, med en datadosa och ytterst vaga begrepp i pre-demensens tätnande dimmor om vad de ska göra och vad de inte ska göra när partiets nya skyddslingar hör av sig för att plundra dem på deras livs besparingar.


Partiet har, omgivet av diverse rundningsmärken i andra partier, byggt upp ett system som gör svaga, sjuka och dementa människor till lovligt byte för grova brottslingar vilka å sin sida både skyddas och gullas med, eftersom det i det nya samhällskontraktet heter att hela klanen röstar på sosseriet under förutsättning att de får plundra människor som går att lura - utan att störas av de lika inkompetenta som korrupta politiserade resterna av det som möjligen en gång var en poliskår.


Alltihop har varit och är riskfritt för partiet, för bankerna och för partiets mestadels arabiska torpeder på Solkusten, vilket naturligtvis inte gör partiets psykopaters plundring av svenska pensionärer mindre skamlig.


Falun tisdagen den 24 september 2024

Mikael Styrman

.

Medialt och byråkratiskt hjärnsläpp i Jomshof-fallet

 .

Det blir allt tydligare att de som släppt lös den invandringskopplade grova kriminaliteten över landet försöker missbruka lagstiftningen i syfte att kväva debatt och kritik. Den som dristar sig att påtala det alla vet, att grov kriminalitet följer i kölvattnet efter den omfattande och slappt hanterade invandringen, blir utsatt för trakasserier från delar av våra politiserade polis-, åklagar- och domarkårer samt inte minst vår dysfunktionella journalistkår.


Många av dem har sosseriet att tacka för att de har ett jobb som de inte klarar av att sköta. De nyss nämnda kategorierna intresserar sig inte nämnvärt för, och har ringa framgång i kampen mot, den grova brottslighet som invandringen för med sig.


Polis, åklagare och domstolar tycks nu i allt högre grad användas för att trakassera den som dristar sig att påtala detta allt större samhällsproblem. På annat sätt är det väl svårt att förstå det pro-islamistiska korståg som nu riktar sig mot Riksdagens Justitieutskotts ordförande Richard Jomshof, SD.


Det är lindrigt uttryckt absurt att missbruka rättsväsendets resurser till att trakassera Jomshof för att han som politiker deltar i samhällsdebatten och uttrycker förvåning och bestörtning över olika av vårt korrupta rättsväsendes ofta återkommande fiaskon.


Det vore ju mycket märkligare om Jomshof var politiker och inte vare sig ville eller fick kritisera eller bilda opinion mot rättsväsendets pajaserier.


De här debattörerna - och politrukerna - som nu jagar Jomshof gör det sannolikt mot bättre vetande. Det är inte rimligt att tänka sig att de kan vara i god tro när de påstår sig vara av uppfattningen att Jomshof inte får debattera rättsväsendets pajaserier eller framföra kritik mot vad de åstadkommer. Vad skulle det rimligen vara för mening med att rösta in människor i riksdagen och utse dem till att sitta i Justitieutskottet om de där inte inte får uttrycka våra åsikter? I så fall vore ju demokratin satt ur spel och väljarna berövade sitt inflytande över byråkratin.


Det ska inte jämföras med det som brukar kallas för ministerstyre och innebär att en regeringsledamot beordrar exempelvis en domare att komma fram till ett visst beslut. Sådant förekommer visserligen hela tiden, men alltid i förtäckta ordalag och som regel via ombud, så att ministern inte kan beslås med att ha ägnat sig åt ministerstyre.


Men att inte få offentligt kritisera vimsiga eller direkt korrupta domslut i en demokrati skulle ju innebära att demokratin satts ur spel. Då råder något annat, exempelvis den typ av pampvälde som sosseriets styre kännetecknades av i många decennier.


Att en riksdagsledamot - dessutom ordförande i Justitieutskottet - inte fick kritisera befängda beslut som byråkratin åstadkommer vore ju lika knäppt som om bonden inte fick kritisera drängens arbete.


Det som pågår nu och riktar sig mot Jomshof ger närmast intrycket att handla om någon sorts politiskt rättsövergrepp, dåligt kamouflerat till någon sorts rättsvårdande aktivitet.


Vad sedan gäller ministerstyre känns det angeläget att påminna om att hela fenomenet egentligen har en något bakvänd historik. Begreppet har tillämpats för att skydda politiker mot mer eller mindre berättigade krav från väljarna på att de ska åstadkomma något. Det har varit bekvämt för politiker att slippa ta ansvar genom att kunna skylla på att de inte får lägga sig i, att det vore ministerstyre. Men det är skillnad på att uttrycka åsikter - som riksdagsmän är lika berättigade att göra som alla andra - och att gå in och toppstyra och tvinga domstolar att ändra sina beslut.


Riksdagsmän och regeringsledamöter får inte ändra domstolars beslut, men de kan agera för att avsätta korrupta, eljest ohederliga eller odugliga domare. En lyx som man nog allt för sällan ägnar sig åt. Men det är inte helt lätt. Det räcker nog inte med att domaren är dum i huvudet och allmänt inkompetent för att avsätta honom. Han måste vara ett sådant stolpskott att ingen vill äventyra sin egen karriär genom att skydda honom.


Falun tisdagen den 24 september 2024

Mikael Styrman

.

De gröna svindlerierna

 .

Det är fel att kalla det som pågår i Sverige för ”Den Gröna Omställningen”.

En korrektare beskrivning vore ”Det gröna bedrägeriet” eller möjligen ”De gröna svindlerierna”.


Lite intressant vore ju att veta huruvida de som drivit fram det här bedrägeriet - ledande sossar, miljöpartister, vänsterpartister, centerpartister och även andra - har gjort det i god tro? Dvs är de bara naiva lättlurade dumskallar eller är de grova förslagna brottslingar?


Jag skulle tro att det är ömsom vin och ömsom vatten. Som i de flesta sammanhang finns det det nog en kärna av förslagna skurkar och en doa-doa-kör bestående av dumskallar. Ofta välvilliga - men dumskallar.


Ytterst står nog felet att finna i hur vår demokrati fungerar - rättare sagt inte fungerar. Det är partiledardiktaturen som gör det omöjligt för demokratin att fungera och lika omöjligt för väljarna att utkräva ansvar. Det är en gammal sanning att grova förslagna skurkar i politiken - och även i andra sammanhang - ser till att omge sig med alla dessa odugliga nollor samtidigt som folk som duger något till trakasseras tills de kastar in handduken.


Intressant är naturligtvis att partiledardiktaturen saknar lagstöd och Sverige saknar ett rättsväsende som kan och vill stävja grov kriminalitet bland politiker. Vi har bara Potemkin-kulisser där andra länder ofta har ett rättsväsende.


Falun tisdagen den 24 september 2024

Mikael Styrman

.

söndag 15 september 2024

Det är nog ingen artist

 .


Det är nog ingen artist.

Det är säkert en rappare.

Dags för prisutdelning - eller är det avklarat redan?

Falun söndagen den 15 september 2024

Mikael Styrman

.

lördag 14 september 2024

Matchfixning och Hoppfixning

 .


Idrottens själ var förr att prestera och att alltid göra sitt bästa.

Successivt har det kommit att glida iväg ut i ett gungfly som exempelvis när fotbolls- och hockeylag i stora turneringar gör läggmatcher för att få möta svagare motståndare. Förr möttes sådant av förakt. Numera är det åtminstone nästan etablerat på alla nivåer.


Inom olympisk brottning har det länge varit standard-procedure att muta domarna. Den som är bäst på att muta vinner.


Boxningens fixade matcher känner alla till. Det innebär som regel att en dokumenterat svag boxare fäller en klart duktigare boxare. Det går ju alltid ut på att skinna dem som satsar pengar på vinnare.


Numera har matchfixningen nått gärdesgårdsserierna. Ingen sport är för obetydlig för att kunna fixas för vinnings skull.


Orsaken är naturligtvis pengarna. Ett osunt uppbyggt belöningssystem gör det lönsammare att i vissa lägen prestera dåligt istället för att prestera bra.


Alla före detta sporter har sina egna förutsättningar och sina egna möjligheter till bedrägerier.


Nu på senare tid kan stavhopp läggas till de korrumperade sporterna. Vår svensk-amerikanska ikon Armand Duplantis åker från gala till gala och låtsas sätta nytt världsrekord med en cm per gala, men i hoppen seglar han problemfritt över, ofta med en dryg halvmeters marginal. Orsak? Lönsamhet naturligtvis. Utsikten att få se ett nytt låtsasvärldsrekord drar betalande publik och annons- och TV-intäkter samt - sist men inte minst - ger en ansenlig premie till den som låtsas göra sitt bästa.


Det är inte sport längre. Det är inte idrott. Det är bara show. Många - kanske flertalet - idrotter har förvandlats till någon sorts ”catch-as-catch-can” där inte handlar om vem som kan segra eller slå bäst eller vinna utan istället handlar om vem som kan falla snyggast, så att det ser ut som om slaget både träffade och var hårt.


En annan sorglustig utveckling är att vi fått alla dessa arméer av mediafolk vilka försörjer sig på sändningar och referat från korrupta idrottsevenemang och vilka alla vet vad som pågår, men försörjer sig genom att vara lojala - inte med sina tittare, lyssnare, läsare - utan med bedragarna. En sorts sportens låtsasjournalister.


Förmodligen var det just den här utvecklingen gamla tiders idrottsledare förstod och försökte hålla emot. Där pengarna går in går sporten ut. Det visste dom. Flertalet sporter har gjort sig irrelevanta åtminstone i den meningen att människor som har någonting innanför pannbenet inte orkar titta på bedrägerierna, eller åtminstone inte engagerar sig. Den sista idioten är dock inte ens född ännu, och när han blir det kommer han antagligen att betala bra för att gå på idrottsgalor och låta sig bedras av bull-shit-bedrägerier.


Detta är vad som redan har hänt. Hur ser då framtiden ut? Har idrotten på grund av alla mutpengar blivit självförstörande? Kommer idrottens pengafixerade bedrägerier så småningom att smitta de sponsorer och andra som med sina pengar skapat svindlerierna och håller dem igång? Kommer de stora kraftigt skuldsatta bedrägeriföretagen, som tagit klubbarnas plats, så småningom att kollapsa? Kommer annonsering i idrottssammanhang i framtiden att vara liktydigt med att själva bli betraktade som skurkar som försöker lura sina kunder med falska prestationer? Jag vet inte. Den som lever får se.


Falun lördagen den 14 september 2024

Mikael Styrman

.

torsdag 12 september 2024

Idiotin löper amok i Sverige

.


Kanske lite vänligare formulerat skenar nu den godhjärtade dumheten i Sverige. Som väl de flesta har observerat vill en del erbjuda stora summor till invandrare för att få dem att återvandra till sina hemländer. Det är med största sannolikhet liktydigt med att öppna Pandoras ask.


Signalen som det skickar till miljarder fattiga människor runt om i världen är att om man tar sig till Sverige - legalt eller illegalt - så öppnar sig himlens portar. Där står nämligen idioterna i kö för att gulla med en på svenska skattebetalares bekostnad. Ledsnar man så småningom på Sverige får man gratis flygbiljetter hem och ett decenniums inkomster som premie.


Det borde vem som helst kunna räkna ut att det kommer att fungera som en mycket stark magnet som gör att Sverige kommer att dammsuga den tredje världen på fattiga människor. Det finns inte på världskartan att nyblivna Fattig-Sverige kommer att klara av det där. I synnerhet inte efter att maffian tillåtits plundra Sveriges skattebetalare i den gröna omställningens namn.


De som framför allt kommer att bli saliga av detta är de många parasiter som försörjer sig som människosmugglare. Deras verksamhet kan knappast få en kraftfullare boost.


De värsta av våra stolpskott i Offentlig-Sverige kommer att intala sig själva, och även försöka lura i oss andra, att det kan lösas genom att lyxhemresorna bara erbjuds till människor som kommit hit före ett visst datum. Men det kommer naturligtvis inte att fungera. Varenda människa i tredje världen kan räkna ut att den som är tillräckligt dum i huvudet för att göra så här en gång också är tillräckligt dum i huvudet för att göra så fler gånger - med andras pengar. Alla försäkringar om att det inte ska ske kommer naturligtvis att ignoreras av människor i tredje världen vilka ser guldet hägra vid regnbågens fot. Människosmugglarna kommer att se till att informationen sprids ordentligt. Bättre marknadsföring kan katastrofen inte få.


Innebörden är att Sverige investerar tungt i massmord i stor skala på människor som i jakt på ett bättre liv kommer att drunkna i haven, plundras av skurkar och kvävas i containers tack vare den godhjärtade svenska dumhetens missriktade omsorg.


Om man verkligen vill människor illa, om man verkligen vill förvärra situationen med massinvandring av ofta svagbegåvade och i det närmaste helt outbildade människor, med massor av barn som ska försörjas - då är det så här man ska göra. Då går det garanterat åt helvete - med musik!


Falun torsdagen den 12 september 2024

Mikael Styrman

.

onsdag 11 september 2024

Maffians kvinnliga bondeoffer

.


Vårt svenska rättsväsende
  - som åtminstone i för maffian viktiga angelägenheter - till stor del är korrupt, värnar i dagarna i vanlig ordning den svenska maffians intressen. Kanske extra mycket så eftersom USA ännu inte släppt greppet om Swedbank, för att ha tvättat pengar åt Putin och den övriga ryska maffian. Men något måste man förstås göra för att hålla skenet uppe och intala sig själva att fasaden är intakt.

Det fick bli den gamla vanliga metoden att kasta en kvinna under tåget. Eller annorlunda uttryckt: att döma förra Swedbank-VD:n Birgitta Bonnesen till ett ganska symboliskt straff för dito brott, i nivå med hur vanliga småstölder eller annat ofog som missbrukare åstadkommer när de är i farten vanligtvis belönas.


Det är ett vanligt knep i Sverige - både i maffian och byråkratin - att dölja stora och grova brott, genom att skipa "rättvisa" i någon småsak som de stora frågorna kan gömmas bakom.


Domen mot Bonnesen handlar nog inte så mycket om att döma Bonnesen som det handlar om att rädda grabbarna som ställt upp henne som syndabock och gömmer sig bakom henne.


Falun onsdagen den 11 september 2024

Mikael Styrman

.

fredag 6 september 2024

Mördande importerade barnsoldater och tafatta svenska mähän

 .

Jag vet inte hur länge vi har kunnat läsa om barnsoldater i Afrika, men nog handlar det om flera, eller många, decennier. Vi har förundrats och vi har skakat våra huvuden i falsk förvissning om att något så svamligt aldrig skulle kunna hända här. Åtminstone har då jag varit i den tron. Så här i efterhand känns det skamset att så totalt ha överskattat vår offentliga sektors intellektuella kapacitet i allmänhet och politikens i synnerhet.


Trots alla sådana varningssignaler har politikens och den offentliga sektorns stollar tillåtit - ja främjat - en okontrollerad invandring från områden där sådana och snarlika problem länge varit etablerade. Det såg jag inte komma. Visst kan jag uttrycka mig ganska beskt om inkompetens på såväl höga som låga positioner, men att våra styrande skulle visa sig vara sådana blådårar trodde jag inte. 


Äras den som äras bör. Det är ju inte galningarna från Afrika, Mellanöstern och Afghanistan som har ställt till med detta i Sverige. De styr ju inte vårt land - åtminstone inte än. Det är våra politiker som har ställt till med det här.



Extra märkligt har ju varit att finna att trots att det varit känt hur kvinnor behandlas i nämnda områden har det ofta varit kvinnor som stått på barrikaderna och kraxat för att driva igenom den vettlösa migrationspolitik som har rått i Sverige. Lika förbannat har man massimporterat människor till Sverige från Mellanöstern, Afrika, Afghanistan med flera ställen, kända för att i dessa länder förekommer barnsoldater samt även för att kvinnor behandlas som skit i dessa länder.

Deras framgång är gränslös.


Sverige är numera ett sådant där efterblivet land med barn som mördar och med stollar i den offentliga sektorn som behandlar dessa mördande barn som om de har stulit suddgummin på rasten i skolan.


Vilka är egentligen värre? De här barnen som mördar, de vuxna som låter dem mörda eller våra politiker och vårt stolleväsende som tillsammans låter det pågå?


Inte så lätt att avgöra..? De är nog alla solidariskt del av köckenmöddingen som är på väg att bli det välordnade Sveriges undergång..


Falun fredagen den 6 september 2024

Mikael Styrman

.