måndag 8 februari 2016

Är vi i Stockholm eller Beirut?

.
Det kommer allt tätare med nyheter om räddningsfordon, brandbilar och ambulanser som vandaliseras i samband med utryckningar till gettona runt våra storstäder. Hittills två ambulanser den här veckan. Dessutom någon brinnande polisbil och en annan som fick däcken sönderskurna. Inga handgranater mot polisbilar den här veckan - ännu.

Man skulle kunna tro att vi är i inbördeskrigets Beirut och inte i någon svensk stad, runt vilken gettona ligger och integrationen går så utmärkt enligt den politiska sakkunskapen och kultureliten.

Nu väntar vi bara på att den märkvärdigaste av alla märkvärdiga fackpampar går ut i internationella media och förklarar att svenskarna alltid har kastat handgranater mot polisbilar, bränt upp dem och skurit sönder däcken på dem samt vandaliserat brandbilar och ambulanser och slagit sönder boenden om de fått avslag i något myndighetsärende. Och ska inte också kvinnosakskvinnorna komma fram i ljuset och förklara att det inte är någon invandringsfråga utan istället en mansfråga - en genusfråga. Att det i själva verket är svenska män som kastar handgranater och molotovcocktails mot polisbilarna. Eller åtminstone att inte handgranaterna och brandbomberna är någonting märkvärdigare än det svenska män brukar ägna sig åt.

Snart rycker inte ambulanser och brandkår ut om de inte har poliseskort. Och polisen rycker inte ut med mindre än två patruller. Undrar just hur lönsamt det är för samhället? Det har blivit som det var i Marseille 2005. Där var det ingen hemlighet att det berodde på invandring från Afrika.

Södertälje måndagen den 8 februari 2016
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar