tisdag 5 juni 2018

Rwanda, Sida, Jämtin och Sahlin



Rwanda, i Afrika, får 230 miljoner kronor av de svenska skattebetalarna, förmedlade av Sida under ledning av sosseriets tidigare partisekreterare Carin Jämtin. Alla 230 miljonerna, plus 120 miljoner ytterligare, som  några andra ansvarslösa tomtar delar ut, använder man till att stötta en av världens rikaste fotbollsklubbar - Londonklubben Arsenal.

Vad får Rwandierna för pengarna? Förmodligen ingenting.

Vad får Rwanda för pengarna? Arsenalspelarna ska bära en armbindel på vilken det står ”Visit Rwanda”.

Jag tror inte att det är särskilt många som kommer att besöka Rwanda för att Arsenalspelarna bär en armbindel med budskapet. Om man i Rwanda däremot avhöll sig från att massmörda varandra eller förskingra biståndspengarna skulle det antagligen innebära mycket kraftfullare marknadsföring.

Glädjer det svenska skattebetalare, som dör i sjukvårdsköer, att Jämtin och kompani springer med skattepengarna till afrikanska skurkar? Är det en tröst mitt i hopplösheten? Morsan dog, men pengarna gick i alla fall till behövande afrikanska skurkar och korrumperade brittiska fotbollsklubbar som tvättar pengarna åt dem…?

Vad får Sverige eller enskilda svenskar för pengarna? Är det bara givandets glädje som infinner sig när man konfiskerar andras pengar och ger bort dem? Eller är det som förr i tiden, att länder i Afrika används för att tvätta pengar åt givaren?

Carin Jämtin är illa skolad att förvalta skattemedel. Mona Sahlin borde få överta Jämtins jobb och styra upp verksamheten. Tänk så mycket korrumperade polis-gigolos man kunde köpa för 230 miljoner? Eller myslyor i exklusiva stadsdelar som det anstår en svensk arbetarledare att kuckla i. Eller trevliga resor till charmiga hotell runt om i världen, på skattebetalarnas bekostnad, för att se unga svettiga män brottas.

Finns det någon i den socialdemokratiska adeln som är bättre skolad i förvaltande av skattemedel? Det ligger väl i farans riktning att man har rekryterat den mest kompetente till uppdraget…?

Falun tisdagen den 5 juni 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar