fredag 21 februari 2020

Palmeutredningen följer numera etablerad svensk förvaltningstradition


För den oinvigde kan det framstå som märkligt att Palme-utredaren Christer Petersson går ut flera månader i förväg med att han - eller utredningen - lite beroende på hur man ser på saken - efter 34 års fruktlöst utredande kommer att komma fram till något - om några månader. Han har ju tigit länge, så varför prata nu, flera månader i förväg, utan att ha något att meddela? Svaret på den frågan är att agerandet följer svensk förvaltningstradition i ärenden i vilka man kan befara att ”fel” beslut resulterar i att man beträder minerad mark.

Att utredningen skulle gå i mål, utan att ha löst mordet på ett trovärdigt sätt, kunde man förutse redan för 34 år sedan. Det var uppenbart i den stund S-regeringen tillsatte sin etablerade rättsrötetorped Hans Holmér att göra pajaskonster av utredningen och även tillsatte en ”observatör” för regeringen i utredningen. Båda åtgärderna stank av maffia lång väg.

Tiden för att sätta punkt för utredningen är också uppenbar. Den bestäms av att Lisbeth Palme har dött. Då behöver man inte längre hålla igång låtsasutredningen och fortsätta att ha människor levande begravda i den.

Palmemordet berör många, även om många av dem som blev mest berörda numera har gått i graven. Flertalet av de återstående har samlat på sig så många senilitetspoäng att det inte är uppenbart huruvida de förstår om utredningen pågår eller ej. Utredningen är ännu en vagel i ögat på dem som mot bättre vetande vill tuta i oss att vi har en oväldig polis-, åklagar- och domarkår. Bland dem, och bland dem som skapat och upprätthåller den korrupta kökkenmöddingen, finns ett starkt intresse av att lyckas låtsas klara upp mordet, för att slippa skammen och misstron mot ett rättsväsende som allt mer sällan förtjänar bättre.

Detta med att åklagaren går ut i förväg och slänger ett köttben till debattörerna - eller om man så vill - till låtsasdebattörerna - är som sagt ett vanligt sätt. Han vill se hur benet studsar ute i verkligheten. Visar det sig troligt att man går i land med att skylla mordet på någon som inte kan försvara sig, då gör man det. Annars lägger man ned utredningen. 

Hur det kommer att gå bestäms inte inom utredningen. Det bestäms av vad våra lagom korrumperade låtsasdebattörer, i våra lagom korrumperade media, kommer fram till. Lyckas försöksballongen ta sig korruptionens himmel får vi veta vem man vill att vi ska betrakta som Palmes mördare. Blir försöksballongen nedskjuten trots kontrollen över debatten lägger vårt maffiakontrollerade system snabbt Palme-mordet bakom sig.

Under alla förhållanden blir mordet ouppklarat. Om man hade haft för avsikt att klara upp det hade man gjort det för allra minst 32 år sedan.

Falun fredag 21 februari 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar