måndag 20 maj 2024

Demokratin hotas - men av vem?

 .

Sosseriet och deras korrupta vasaller i media anklagar Sverige-Demokraterna för att hota demokratin, för att SD med hjälp av modern teknik hittat ett sätt att ta sig förbi sosseriets mediacensur.


De borgerliga stämmer in i sosseriets klagan som en doa-doa-kör. Särskilt Liberalerna tycks tro att det ska visa sig vara en väg till framgång.


Men det är inte de anonyma kontona som hotar demokratin. Anonym debatt har alltid förekommit och kommer alltid att förekomma. De utgör faktiskt ett nödvändigt kriterium för att demokrati ska anses existera. De är en förutsättning för att även människor i en utsatt position ska våga uttrycka sin åsikt trots att mäktiga förtryckare vill förhindra det. Tyvärr är det ett dåligt betyg på demokratin att även seriösa debattörer upplever sig tvingade att debattera anonymt för att undvika förföljelse. Men det är inte de anonyma inläggen som är felet. De är istället en följd av åsiktsförtrycket - inte minst i den offentliga sektorn.


Det är bara i diktaturer som anonyma debattinlägg föranleder panik hos den som kontrollerar nyhetsflödet.


Det är lite knepigt att även borgerliga aktörer upplever sig tvingade att försvara sosseriets skattebetalarfinansierade åsikts- och mediamonopol. Förmodligen finns det inte en enda förklaring till det. Tyvärr är en av de förklaringarna förmodligen att de borgerliga krökt rygg så länge under sosseriets piska att de inte ens längre förstår att de kröker rygg. En annan lika tråkig förklaring är att personer som har för vana att göra skumma affärer tillsammans med sosseriet - inte minst i Stockholm - också är i position att utöva inflytande i de borgerliga partierna och är mer oroade på grund av omsorg om sina skumma affärer än på grund av omsorg om demokratin.


Så har sosseriet styrt så länge jag kan kan minnas. Skumma borgerliga aktörer får sko sig på skattebetalarnas bekostnad i utbyte mot lojalitet gentemot sosseriet i viktigare frågor.


Demokratin och det fria ordet hotas - javisst - men inte av att det fria ordet söker sig fram, utan istället av att sosseriet vill kväva det fria ordet.


Falun måndagen den 20 maj 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar