lördag 20 juli 2024

Dala Knark-Taxi, var god dröj….

 .


Förstora gärna bilden och höj ljudet när ni tittar på filmen. 


Ca kl 01:45 natten mot torsdag kom det upp en Taxi från Korsnäs till Rottneby - i hällande regn. Den passerade först lugnt och städat norrut, till reservatsparkeringen där den vände och försiktigt körde tillbaka till herrgårdsinfarten samt trädgårds- och arrendatorsbostadsinfarterna vilka ansluter till Rottnebyvägen i samma punkt.


Där vidtog ett intensivt grävande i handskfacket mm. Vad sökte föraren i handskfacket? Knark? Salpetersyra?


Jag såg inte hur många som fanns i bilen men jag uppfattade det som minst tre personer inkl föraren.


Vad de avsåg göra vet jag inte heller, men när passageraren i framsätet fick syn på mig drog bilen iväg som en avlöning. 


De planerade i vart fall ingenting som tål dagens ljus. Man frågar sig naturligtvis vad Taxi i Dalarna ägnar sig åt när de kör in på andras gårdar mitt i natten i hällande regn, utan inbjudan. Lika intressant är förstås varför man fick så bråttom iväg?


Andra närliggande frågor är förstås vem som äger bilen och om ägaren själv körde?

Om inte ägaren körde - vem körde då?


Är det månntro som det ser ut, att knark numera langas i Dalarna - med till vanliga taxibilar kamouflerade kurirer och langare? Var det knark ärendet gällde? Att gömma eller hämta knark från gömman?


Eller var det inbrott som planerades? Sökte föraren exempelvis efter flaskan med salpetersyra, som är så populärt numera bland nysvenskar? 


Varför gör man sådant med en krigsmålad Taxibil? Är det i övertygelsen att det är en strålande idé?


Är det idioter av normalgraden som är i farten?


Om det är knark som Taxi distribuerar numera frågar man sig om man som kund beställer en bil med knark eller om alla bilar har knark som standard? Om det så att säga ingår i starten, i framkörningsavgiften, vare sig kunden vill köpa eller ej?


Kanske ger musiken som spelas i bilen viss vägledning i fråga om vem föraren var? Åtminstone lär en del kunna uteslutas.


Falun lördagen den 20 juli 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar