torsdag 3 oktober 2024

Det har inte alls gått dåligt för Northvolt och H2GS, numera Stegra

 .

Den naive och oinvigde kan förledas att tro att det gått dåligt för Northvolt i Skellefteå och H2GS, numera Stegra i Boden, när nu de naivas pensionsbesparingar och andra tillgångar förskingrats.


Men det har det inte alls. Det har gått alldeles utmärkt. Helt enligt ritningarna. Avsikten är nämligen inte, och har inte heller varit, att skapa några fabriker som skulle rädda världen. 


Avsikten har istället varit att roffa åt sig miljarder i tillgångar, vilka i huvudsak har det gemensamt, att den som betalar ut dem förvaltar andras pengar utan eget ansvar. Det är nämligen det systemet som är orsaken till att den här grova brottsligheten grasserar. Förmögenheten är, till betydande delar, redan stulen från dess rätta ägare. Det syns bara inte ännu, eftersom medlen mellanlandat hos personer satta att officiellt förvalta andras pengar, men inofficiellt är satta att betala ut dem till den grova organiserade brottsligheten efter hand som de ”pyntar grisen” på politiskt gångbart sätt. 


Låtsad industrietablering är mycket bättre än att begå väpnade rån och råna banker eller värdetransporter. Framför allt är det bättre för brottslingen därför att den som skor sig med eller utan hjälp av förvaltaren av andras pengar inte löper någon risk att bli häktad, utredd, rannsakad eller dömd. Han kan helt riskfritt flytta pengarna utomlands. När pengarna korsar gränsen upphör alla spår därför att polis- och rättsväsendeattrappen är uppbyggd att arbeta så. Det är ungefär som att passera ”Gå” när man spelar Monopol.


Efter hand som skalet är urätet lämnas samhället att ta hand om det den grova brottsligheten lämnat efter sig. I fallet Northvolt innefattar det bara i Sverige åtminstone ca 6.000 personer vilka till största delen lockats hit för att det skulle se ut som om man försöker bygga fungerande fabriker. Mer om hur det går till lite längre ned.


När det inte längre finns något att plundra i boet kommer den grovt kriminelle Anders Sundström in på banan efter att ha lurat i kulisserna. Han åtföljs vanligen av sin kumpan och underhuggare, den lika kriminelle konkursförvaltaren Hans Andersson, tillsammans med vilken Sundström stal och plundrade Ekfors Kraft AB och Kaunisvaaragruvan - numera Kaunis Iron. Även i dessa fall gick det som det skulle gå, med hjälp av en inkompetent poliskår och ett grovt korrumperat rättsväsende, i huvudsak bemannat med maffians hantlangare.


Så kommer det av allt att döma också att gå med de nu aktuella Northvolt och Stegra. De kommer också att följas av fler luftslott. En ganska säker indikation är om Anders Sundström eller någon av hans kända medbrottslingars namn återfinns i aktieboken.


Att fabrikerna inte blir några fabriker utan bara luftslott hänger ihop med att den grova organiserade brottsligheten arbetar i symbios med den högsta politiska ledningen. Brottslingarna presenterar luftslott, vilka sedan säljs in till folket av den politiska ledningen. Det gör att inga av alla dessa mähän som förvaltar andras pengar gör annat än skickar ut spararnas pengar till brottslingarna efter hand som de äskar mer pengar.


Alla har kunnat se att man inte har för avsikt att bygga någon batterifabrik i Skellefteå. Man har till uppgift att få det att se ut som om man håller på att bygga en batterifabrik, så länge som det ramlar in mer av andras pengar.


Av en händelse satt jag, och en grupp svenska företagare, i en buss på en militärflygplats utanför Rostock i det då relativt nyligen kollapsade Östtyskland. Efter Tysklands enande byggdes det forna Östtyskland upp med D-markens hjälp. Medan vi satt där i bussen och väntade, intill ett pågående bygge av en flygplatsterminal som skulle förvandla den dåvarande militärflygplatsen till en civil dito, hade vi all tid i världen att följa det pågående bygget. Det visade sig snabbt att ingen arbetade. Det pågick visserligen en livlig aktivitet på bygget. Det såg jättebra ut, vid ett snabbt betraktande. Men vid en noggrannare titt visade det sig att ingen arbetade på riktigt. Det var bara på låtsas.


Det är sannolikt likadant med Northvolt och troligen också med Stegra, som med terminalbygget i Rostock. De bygger inte fabriker. De låtsas bygga fabriker. Det framstår som allt mer osannolikt att det blir mer fabrik än en den fingertutt som det inlämnade tygstycket förvandlades till i sagan om Mäster Skräddare - trots att det ursprungligen var avsett att bli en rock.


Förmodligen är hela organistionen en bluff, ledd av skojare. Alla, eller åtminstone nästan alla, som deltar i spektaklet har mer att vinna, på ett eller annat sätt, genom att tiga still och delta i skådespelet. En del får berika sig redan i det korta perspektivet. Andra får göra det i ett längre perspektiv genom att förvandlas till ”svenska” arbetare. Kvalificerade svenska arbetare eftersom de ju raggats till Sverige av Northvolt-charlatanerna. Om någon, eller vilka som eventuellt är kvalificerade, visar sig om eller när de eventuellt hamnar på ett arbete där de förväntas kunna arbeta och inte bara låtsas, som de ju dessvärre kunnat göra i sju år på skurkbolaget i Skellefteå.


Nu ska förmodligen spåren sopas igen genom en samlad aktion av de byapolitiker och politiska blådårar som har åstadkommit detta fiasko och har all anledning att dölja verkligheten.


Under tiden följer Anders Sundström och hans grovt kriminella kumpaner hur det går att sko sig på batterifabriken, som inte är någon batterifabrik, utan bara nödvändig rekvisita för att lura till sig andras pengar med hjälp lika ryggradslösa som korrupta funktionärer.


Hur länge har en före detta industrination som Sverige råd att ösa andras pengar över dessa grova brottslingar som möjligen utan undantag - och åtminstone i en fungerande rättsstat - hör hemma i fängelse?


Det är ingen slump att företag som Kaunisvaaragruvan och Northvolt går i konkurs med enorma förluster, utan att ha uträttat något. 


- Det är det som är affärsidén.


Falun torsdagen den 3 oktober 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar