torsdag 16 maj 2024

Nya tider, nya seder i politiken

 .

SD och deras användning av modern teknik har ruskat om Politik-Sverige. 


Förr kontrollerade sosseriet svenska media i stort sett fullständigt och kunde jaga livet ur vem som helst. Det var omöjligt för den av sosseriet angripne att gå i svaromål och kunna nå ut med det. Journalistiken missade - och missar - inget tillfälle att slå sig över bröstet och framhäva sin egen präktighet. ”Fristående” tidningskoncerner hölls - och hålls - i schack genom fördelning av kommersiell annonsering till de lydiga och stödannonsering till de lydiga och behövande. Sosseriet har styrt det ”fria ordet” och den som ville komma ut med sitt budskap var helt beroende av att hålla sig väl med sosseriet. De borgerliga partierna satt som lydiga möss på golvet i väntan på att smulorna skulle ramla ned från sossarnas bord, vilket de också gjorde - till de lydiga.


Sosseriet gör nu stort nummer av att SD använder sig av anonyma konton i inlägg på Internet. Det tror jag säkert att de gör. Så gör nämligen alla. Men ingen har gjort det så mycket, så länge och så systematiskt som sosseriet. Men inte på Internet. Sosseriet kontrollerade ju media, så de behövde inget Internet. Men sosseriet har också skaffat sig den fördelen att de kontrollerat inte bara nyheterna utan även insändarredaktionerna på alla media. En viss skendebatt - i struntfrågor - har alltid tillåtits för att öka trovärdigheten och hålla uppe skenet av att våra media skulle vara fria och självständiga. När det hettat till eller handlat om något viktigt har censuren på debattforumen varit nästan hundraprocentig. Jag har många gånger blivit kontaktad av människorna som beklagade sig under den tid som sosseslöddret stal vårt företag med hjälp av korrupta eller ibland infiltrerade myndigheter, media och banker. De berättade om hur de hade skrivit och skickat in insändare till vårt försvar, men i stort sett undantagslöst inte blev publicerade. Så har det fria ordet sett ut i Sverige, det som vårt korrupta mediafolk slår sig så präktigt över bröstet om.


Det nya är naturligtvis att Internet har släppt ordet fritt. Censuren fungerar därför dåligt numera. Sosseriet har inte kunnat komma upp med något fungerande motmedel. Det drabbar även sosseriets vasaller som var vana vid att driva måttlig oppositionspolitik eller i praktiken sossestyrd regeringspolitik. De verkliga makthavarnas motprestation var lagom positiv press. Lydiga belönades och olydiga motarbetades i media. Inte heller vasallerna har kunnat svara upp mot nya tider och dess krav på egen kreativitet, förstörda som de var att att sosseriets allmosor förvandlat vasallerna till ”lata katter” som inte kan fånga möss själva. Sosseriets övermakt var så stor att vasallerna inte ens tänkte tanken att försöka utmana dem på allvar.


Det ena som är nytt är som redan nämnts och som alla känner till att Internet har gjort ordet fritt och att det får tillrättalagda sossekontrollerade gamla media att bli allt mindre lästa och sociala media och annat på Internet att ta över.


Det andra som är nytt och mycket avgörande är att förr gick den som ville göra karriär den ”socialdemokratiska vägen”. Utom en del. Jag tror jag har berättat någon gång om den ungdomsvän som kom in på kontoret en gång och berättade att han skulle bli oppositionspolitiker. Sådan var tidens anda. Oppositionspolitiker - utan ambition att ta makten - var en karriärväg. Fast egentligen var ju det också ett sätt att gå den socialdemokratiska vägen - att bli oppositionspolitiker av socialdemokratisk nåde.


Numera är sosseriet ingen karriärväg för de klarast lysande stjärnorna. Sosseriet styrs av övervintrade bufflar och maffiatyper med mycket begränsad rörlighet i intellektet men vana och kunnighet om att använda sig av hårdhänta maktmetoder. Deras maktutövning leder osökt tankarna till det gamla talesättet:


”Makten är en förgiftad kalk. Den måste erövras och man måste bli fråntagen den.”


Det är mycket svårt för någon återväxt att slå sig fram underifrån när de gamla pamparna, mitt i nätverket av väntjänster, gentjänster, hållhakar och skumma affärer dödar all återväxt. På sikt dödar de partiet och det är det vi ser utspela sig nu.


Karriärvägen via sosseriet har ersatts av karriär via SD. Ett tag fanns det en sådan motsvarighet via moderaterna, men sedan kom mordet på vakten i statsministerbostaden och så klantade Reinfeldt till det. Det är det som är det verkligt nya. Det handlar inte bara om Internet. Det handlar om att begåvningarna inte längre söker sig till sosseriet som upplevs som passé och bara de korrupta resterna av en gammal och förstenad maktapparat - ett fossil.


Internet gör det möjligt att läsa det fria ordet och inte vara hänvisad till att läsa sossemaffians drängars förljugna verklighet.


En konsekvens av detta är att tidningarna håller på att ta ihjäl sig själva. Efter hand som äldre generationer, som inte behärskar datorer och internet, dör bort blir den socialdemokratiska maktapparaten allt svagare. Allt färre läser och styrs av gammelmedia. Allt fler granskar budskapen kritiskt och allt färre låter sig luras. Det blir allt kostsammare för skattebetalarna att finansiera sosseriets maktapparat när allt färre läser sossemedia - falsk flagg eller ej. Jag tror inte att det är så långt fram till den tidpunkt då den skattefinansierade nationalsocialdemokratiska maktapparaten klappar ihop eftersom allt färre läser, och allt färre vill betala för att bli indoktrinerade.


Falun torsdagen den 16 maj 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: