fredag 12 oktober 2018

Skolbränder resulterar i gettofiering


.
Det brinner skolor i Sverige numera. Enligt en artikel i SvD i tisdags, med rubriken ”Varför brinner Gottsunda?” brann förra året 429 skolor. För fem år sedan var det 247, enligt statistik från MSB, det jag efter förtjänst ibland kallar ”Myndigheten för Skol- och Skogsbränder”.

I längden blir det mycket kostsamt för samhället, skattebetalarna, att återkommande uppföra nya skolor, efter hand som de tidigare bränns ned, på pin kiv, ofta av elever som inte är intresserade av att ta emot något av det skolorna lär ut.

En metod som nämns i artikeln är den som provats i Malmö, där man helt sonika inte återuppförde en skola i Rosengård, utan istället spred ut eleverna på andra skolor, med gott resultat. Det fungerar väl, om de flesta skolor är väl fungerande och det finns en enstaka som utmärker sig negativt. Men som artikeln snuddar vid: Vad händer när flera områden och flera skolor är dysfunktionella? Då kan nog följden bli att även övriga skolors resultat försämras och föräldrar med både valmöjlighet och omsorg om sina barn ser sig om efter andra lösningar för sina egna barn. Det genererar många förlorare som gärna skulle gått i en fungerande skola men istället hamnar i en offentlig skola i förfall.

Det är svårt att tänka sig ett fungerade lokalsamhälle utan skola, sägs i artikelns sista mening. Där närmar sig nog skribenten pudelns kärna. Jag tror, att många av de som bränner skolor inte är intresserade av något fungerande lokalsamhälle. De är intresserade av ett getto, ett dysfunktionellt parallellsamhälle, i vilket de kan kontrollera narkotikahandeln och annan kriminalitet. Kriminalitet som ofta utövas i andra områden.

Att stänga skolorna är därför inte någon lösning. Det är att spela det kriminella slöddret i händerna. Samhället måste ta itu med skräpet som sosseriet och miljövänstern släpat hit, med vänsterjournalistikens hjälp. Vi behöver en fungerande polis. Inte den politiserade förtryckarapparat vi har istället, vars främsta syfte är att försvara sosseriets maktinnehav mot meningsmotståndare, genom att förfölja dem och ta heder och ära av dem.

Ett första steg mot att komma till rätta med skolbränderna sker därför inte i lokalsamhället, i gettona, utan är i stället att byta ut politruker och korrupta befattningshavare i polis-, åklagar- och domarkårerna mot hederliga och kompetenta rättvisans tjänare. De har alla för samhället viktigare uppgifter än att hålla kriminella politiker kvar vid makten genom att förfölja och plundra hederliga medborgare på maffians uppdrag.

Falun fredagen den 12 oktober 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: