torsdag 18 augusti 2022

TV4 uppmärksammar politisk korruption

 .

Enligt TV4:s Kalla Fakta, som sänds idag och redan finns på webben, ägnar sig flera politiska partier åt att ta emot stora mutor och att dölja det med diverse olika upplägg.


Fem av åtta partier pekas ut. Det gäller S, M, KD, SD och L.


Resten då?


C pekas inte ut. Det kanske beror på att de sålde sina tidningsföretag innan tidningarnas lönsamhetskollaps - för miljardbelopp. Så C behöver inte ta emot mutor, de kan muta själva om det skulle behövas. Det kan ju också delvis bero på att det är lite oförutsägbart, givet C:s goda ekonomi, och paritets minst sagt oförutsägbara politik under senare år, vad som händer om man försöker muta dem kollektivt. Den allmänna uppfattningen är nog att det kan ta vägen vart som helst. På individuell basis ser det kanske annorlunda ut. Annie Lööf flaggar ju ganska tydligt för att hon är tillgänglig för förslag till en karriär som ska ta vid - sedan - när hon är färdig med C. Sedan kan visa sig vara ganska snart, givet hur C agerat under senare år, vilket även resulterat i omfattande medarbetarflykt. Som förhållandena var innan våra statskontrollerade media och opinionsmanipuleringsinstitut började prata upp stödet skulle ju faktiskt C kunna behöva muta lite rösträknare för att klara sig kvar i riksdagen. Men nu kanske sosseriet löser problemet med det sviktande stödet, för att hjälpa sig själva, genom att underminera de blåa.


MP och V pekas inte heller ut. Det beror kanske på att ingen vill eller behöver muta dem. De bidrag som ges av troende anhängare är sannolikt så små per givare att inga manipulationer erfordras.


Falun torsdagen den 18 augusti 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: