onsdag 17 maj 2023

Det är naiviteten som borde prövas i Kia-målet

 .

Mycket har skrivits i media om spionerimålet mot bröderna Kia.


Men den viktigaste frågan, den som målet borde sätta fokus på, den som orsakat hela problemet, om den skrivs ingenting. Media tassar tyst förbi och låtsas ängsligt som om frågan inte existerar.


Det är frågan om den svenska naiviteten, framför allt driven av sosseriet, miljöanarkisterna och Åsa-Nisse-Marxisterna, och de stollar de befordrat och lämnat efter sig i den offantliga sektorn, som inte alls får nämnas. Det faktum att vilken brottsling som helst, från var som helst i världen, genast kan medges svenskt medborgarskap och anförtros arbetsuppgifter och handlingar av stor betydelse, inte bara i försvarssammanhang.


Människor som kommer från kulturer där den enda lojaliteten som räknas är den mot familjen och släkten sedan många, många generationer tillbaka, antas av dessa våra pappenheimare plötsligt känna starkare lojaliteter mot Sverige, för att de får ett beslut om medborgarskap. Ett beslut som dessutom kastas på vem som helst som är beredd att ta emot det - oavsett vandel eller bakgrund.


Falun onsdagen den 17 maj 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: