onsdag 19 juli 2023

Importen av grova brottslingar från Tredje Världen bara en liten förövning

 .

I Sydeuropa hissas nu stora varningsflaggor - symboliskt - inför de nya värmerekord, eller nästan värmerekord, vilka väntas de närmaste dagarna. Man kan tycka att det nästan är lite som att sila mygg och svälja kameler att varna för de förhållandevis måttliga temperaturer vilka nu väntas. Men det är naturligt att det går till så eftersom framtidens väntade, eller snarare fruktade, temperaturer ännu är omstridda eller förnekade av många. I vart fall är de inte konstaterade ännu.


Därför går det bra att låta staten vräka ut skattemedel till flygplatser i Dalafjällen. Snön kommer ju att smälta i Alperna men inte i Sverige. Ja, så ser ju faktiskt banditretoriken ut, med vars hjälp Anders Skurkström och hans kumpaner bygger flygplatser i Dalarna för att ta emot skidturister från kontinenten. Vilda Västern hade sina kringresande försäljare av patentmediciner mot allehanda fantasifulla åkommor. Skillnaden mot dagens fjällturism-charlataner är väl främst de stora summorna som dagens banditer lurar till sig.


Värre än flygplats-charlatanerna är nog ändå den samlade industrin och politikerna som går i industrins koppel. De har fått den ena mer fantasifulla batteri- eller fossilfri stål-fabriken efter  den andra att blomma upp i framför allt Norrland. Allt under sken av att utgöra åtgärder mot klimatet som löper amok. Inte helt lätt att veta vad som är styrt av girighet, tjuvaktighet samt total hänsynslöshet och vad som är drivet av ren och skär dumhet. Men dessa Potemkin-kulisser kommer inte att skydda oss mot ett skenande klimat och det är det nog ingen som tror av de som ligger bakom skojeriet. Däremot kommer de att göra saken värre, eftersom övergång till batteridrivna bilar och hybrider i hög takt - sådana som en verklighetsförnekande industri är inne på att bygga - kommer att göra saken värre. De kommer att påskynda och förstärka klimatkaoset. Det som pågår kan närmast beskrivas som att man gasar på mot undergången.


Det är inte så konstigt att det blir så. Den snabba övergången till elbilar är nämligen inte till för att rädda mänskligheten och vad som återstår av den övriga skapelsen. Den är istället till för att rädda nuvarande industristrukturer. Tyvärr har inte industrins och politikens idioter lyckats räkna ut att det är meningslöst att rädda nuvarande industristrukturer om man inte samtidigt räddar mänskligheten. Vem ska annars köpa och bygga alla dessa elbilar? Kanske kackerlackor? Det är väl nästan bara de som kommer att överleva om vi fortsätter på den väg som dårarna vill att vi ska slå in på.


Som den allt snabbare accelererande klimatförändringen visar krävs det mycket, mycket snabbare och hårdhäntare omställningar av samhället om syftet är att släktet ska överleva. Det måste nog tyvärr bli slut på flygande nästan helt, slut på pendling till jobbet, en helt annan och mycket lägre takt för tillverkning av bilar och många gånger längre brukningstid och mindre nyttjande av fordonen. Det sker inte utan stora omvälvningar i samhället, men alternativet är knappast bättre. 


Den process som vi i oförstånd skapat kommer sannolikt att leda till våra samhällsbyggens sammanbrott och med betydande marginal även till att merparten av mänskligheten utrotas - vare sig vi vill det eller inte. Vad vi kan göra är att försöka mildra effekterna eller åtminstone undvika att som nu göra saken värre. 


Klimatförändringarna riskerar att leda till att havens fiskbestånd nästan helt slås ut - åtminstone under överskådlig och för nuvarande mänskliga population avgörande tid. Stora delar av världens hittills bördigaste jordbruksmarker blir ofruktsamma eller hamnar under den stigande havsytan. Detsamma blir följden för stora delar av industrin. Pollinatörerna som vi är helt beroende av för att kunna odla mat har kemiindustrin nästan utrotat redan. En majoritet av mänskligheten är snart utan vatten. Apropå vatten kommer med största sannolikhet stora folkrika havsnära områden att permanent översvämmas. Liknande har hänt flera gånger tidigare under planetens historia även om arkeologin ännu inte orkat landa i den slutsatsen, för att inte utmana auktoriteter.


Vårt samhälle är redan skakat i sina grundvalar av Reinfeldts, Romsons och Löfvens dammsugning av tredje världen på grova förbrytare. Tyvärr är det bara förnamnet på vad som komma skall när spanjorer, fransmän, italienare och greker upptäcker att de behöver söka sig någon annanstans för att överleva. Hur ska vi kunna hantera det problemet när vi inte ens har kunnat hantera det som politikens stollar, drivna av godhjärtad förträfflighet, åstadkommit hittills?


Framtiden kommer att visa om vi redan är ”beyond the point of no return”. Men vi behöver inte nödvändigtvis agera som om det gällde att verkligen försäkra sig om att vi är det.


Falun onsdagen den 19 juli 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: