tisdag 24 september 2024

De gröna svindlerierna

 .

Det är fel att kalla det som pågår i Sverige för ”Den Gröna Omställningen”.

En korrektare beskrivning vore ”Det gröna bedrägeriet” eller möjligen ”De gröna svindlerierna”.


Lite intressant vore ju att veta huruvida de som drivit fram det här bedrägeriet - ledande sossar, miljöpartister, vänsterpartister, centerpartister och även andra - har gjort det i god tro? Dvs är de bara naiva lättlurade dumskallar eller är de grova förslagna brottslingar?


Jag skulle tro att det är ömsom vin och ömsom vatten. Som i de flesta sammanhang finns det det nog en kärna av förslagna skurkar och en doa-doa-kör bestående av dumskallar. Ofta välvilliga - men dumskallar.


Ytterst står nog felet att finna i hur vår demokrati fungerar - rättare sagt inte fungerar. Det är partiledardiktaturen som gör det omöjligt för demokratin att fungera och lika omöjligt för väljarna att utkräva ansvar. Det är en gammal sanning att grova förslagna skurkar i politiken - och även i andra sammanhang - ser till att omge sig med alla dessa odugliga nollor samtidigt som folk som duger något till trakasseras tills de kastar in handduken.


Intressant är naturligtvis att partiledardiktaturen saknar lagstöd och Sverige saknar ett rättsväsende som kan och vill stävja grov kriminalitet bland politiker. Vi har bara Potemkin-kulisser där andra länder ofta har ett rättsväsende.


Falun tisdagen den 24 september 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: