tisdag 24 september 2024

Gör om Northvolt-fabriken till ”Mixotell”

 .

Någon/några har föreslagit att man bör ändra inriktning på Northvolt-fabriken och konvertera den till fängelse. Säkert är förslaget avgivet med glimten i ögat. Det behöver inte hindra att det ändå kan vara en bra återanvändning av Northvolt-fabrikerna som nu håller på att klappa ihop. Det råder ju stor brist på fängelseplatser och den sönderfallande rättsstaten försöker hantera problemet genom låta gangstrarna vara fria och fortsätta sitt värv istället för att busarna - oavsett ålder - låses in, till skydd för allmänheten.


Samhällsnyttan vore sannolikt betydligt större om Northvolt-anläggningarna användes till att låsa in skurkar i, än som nu att förslagna skurkar låter 300 kineser producera batterier i snigelfart, med föråldrad teknik, i Skellefteå, under intensivt mjölkande av andras pengar från odugliga och möjligen även korrupta förvaltare.


Från olika struntpratare framhålls att Northvolt-fabrikens överlevnad är viktig för att klara konkurrensen med Kina. På vilket sätt hjälper det oss i konkurrensen med Kina att 300 kineser bygger batterier i snigelfart i Skellefteå?


Nej, nog är det så att tomtarna som låtsas förvalta andras pengar har klantat till det igen och gjort sitt bästa för att dränka maffian - och kanske även sig själva - i andras pengar. De bör beredas möjlighet att stifta närmare bekantskap med Northvolt-anläggningarna från insidan.


Falun tisdagen den 24 september 2024

Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det nya namnet på Northvolt borde vara "NollVolt" ;-)