tisdag 18 september 2018

Låtsasomhändertagandet


.
Nära nog varje dag nås vi numera av dem. Beskeden om att den ena eller den andra unga brottslingen, mördare, våldtäktsman eller grov brottsling i något annat avseende, överlämnats till socialen. Att de inte kunnat häktas på grund av sin låga ålder. Men den låga åldern hindrar dem inte att begå grova brott.

Det svenska lull-lull-samhället står handfallet. Grova yrkesförbrytare överlämnas till socialen som om de vore olydiga småbarn. Och det kan sägas direkt: de har inte minsta respekt för ett samhälle som överlämnar dem till socialen och de har naturligtvis ingen respekt för socialen heller. Att överlämna dem till socialen tolkar de som att samhället kapitulerar, och det gör de alldeles rätt i, för det är precis vad samhället gör.

Det är de utopiska illusionernas kollision med verkligheten som vi bevittnar.

Grova brottslingar, våldtäktsmän, mördare, våldsverkare med flera ska inte överlämnas till socialen. De ska låsas in så att de inte kan fortsätta att begå brott. Det handlar inte om att skydda dem. Det handlar om att skydda alla oskyldiga människor som drabbas av deras skurkstreck. En del får plikta med livet, andra får skador för livet på grund av dem, men lull-lull-samhället bara lallar vidare som om inget hänt. Ingen i systemet vågar säga hur det är. Socialen föder bara upp grova yrkesförbrytare och skyddar dem i så måtto att de får tryggad försörjning och får fortsätta sitt brottsliga värv.

Falun tisdagen den 18 september 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: