lördag 4 januari 2020

Nu är det bråttom…


…om vi vill vara med och bränna upp Australien.

Nu höjs de offentliganställdas röster i svenska media för att de vill vara med.

Kanske kan vi göra som vi brukar?

Vi skickar ett hundratal sjukvårdsanställda på äventyrssemester med ett mobilt militärsjukhus som de får slå upp på parkeringsplatsen invid något lämpligt femstjärnigt hotell. För säkerhets skull i en del av Australien där det inte brinner och inte förrän det har brunnit färdigt. Sedan kan de vara där och slicka i sig berömmet och vika ut sig i svenska medias hjältereportage åtminstone sex månader efter att alla andra åkt hem.

Men om vi verkligen vill vara med medan det brinner måste vi skicka någon som garanterat inte begriper ett piss om skogs- och markbränder. Någon som tror att de hanteras genom att man plaskar lite med vattenslangar, vilket är som att spotta en törstig kamel i halsen, eller någon som tror att man ska flyga omkring och ösa vatten för tiotals miljoner med helikopterburna kaffeskedar.

Enligt min ödmjuka uppfattning är den vandrande katastrofen Dan Eliasson på MSB självskriven om inte ärans och hjältarnas land helt ska missa chansen att tala om för alla andra hur man inte heller kan göra. Där har vi ju på två försök missat totalt inte mindre än två gånger eller 100% av chanserna. Ingen kan som Eliasson sprida ryktet om socialdemokratins regeringsduglighet. Det finns inget som inte brinner i Australien om vi skickar honom.

För övrigt verkar ju det australiska brandväsendet vara utbildade i Sverige, eftersom inte de heller verkar veta ett piss om hur man hanterar skogs- och markbränder.

Falun lördagen den 4 januari 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: