onsdag 6 mars 2019

Idag Berlin - imorgon Gotland?


.

Förra onsdagen, den 27 februari, kunde vi ta del av en nyhet från Berlin. Bland annat SVT berättade om att invånarna hade samlat ihop motsvarande 120 miljoner kronor för att bli av med Vattenfall som eldistributör i Berlin. Vattenfall, som tyskarna uppenbarligen är urbota less på, utmanades från två håll. Dels från staden Berlin som ville kicka Vattenfall och dels från ett kollektiv som samlat ihop nämnda summa med samma syfte.

Igår, tisdagen den 5 mars, blinkade en nyhet till på eftermiddagen och tidigt på kvällen, som rimligen borde ha blivit en stor nyhet under kvällen. Men så blev det inte. Den lyfte aldrig. Den försvann helt ur kvällens sändningar och från tidningarna. Nyheten var att beslutet var fattat och att tyskarna kastar ut Vattenfall från Berlin. Sannolikt var det den nationalsocialdemokratiska censuren som tog inslaget. Givet de flera hundra miljarder som stulits från Vattenfall genom utlandsäventyret, och även slarvats bort av Anders Sundström och kompani, ville man förstås inte bli påmind om ännu ett internationellt fiasko.

Sedan finns det förstås fler anledningar till att maffian vill tala väldigt tyst om detta. För 30-40 år sedan hade vi 3.500 eldistributionsföretag i landet. De flesta med lokal förankring och lokalt inflytande. Nu har vi nästan bara några få odugliga kolosser på lerfötter som, i likhet med den övriga offentliga sektorn, styrs av chefer som inte kan verksamheten, och som är helt okänsliga inför hur deras oduglighet drabbar kunderna.

Med exemplet från Berlin ökar förstås risken påtagligt för att elkunder, som återkommande blir fly förbannade över vad dessa oduglingar åstadkommer, inser att det faktiskt går att befria sig från denna landsplåga. Till exempel Gotland har i mannaminne inte haft en ordentligt fungerande elförsörjning. Hur länge tar det innan gotlänningarna samlar ihop sig och helt sonika kastar ut Vattenfall från Gotland?

Och när det har skett på ett ställe, sker det desto lättare på nästa. Det tror jag det, att banditerna som inte kan göra någonting ordentligt annat än att plundra elkunderna vill att exemplet från Berlin ska mörkläggas och tigas ihjäl i maffiatrogna media.



Falun onsdagen den 6 mars 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: