måndag 4 mars 2019

Nordeatvätten luktar Swedbanks krishantering


.
Media har idag rapporterat om att Nordea varit inblandad i penningtvätt för miljarder. Nyheten kommer - åtminstone skenbart - från Finland och Danmark. Med skenbart menar jag i det här sammanhanget att den kommer från Sverige och har placerats ut via Finland och Danmark för att dölja att den kommer från Sverige. Från sossemaffian i Swedbank för att vara mer precis. Det är en del av Swedbanks krishantering och den bär tydliga tecken på att härröra från sossemaffian. De arbetar så. Jag vet. Jag har själv varit utsatt för det och därför känner jag igen det.

Sedan är det en annan sak att Nordea säkert varit inblandat i penningtvätt åt maffian. I det här fallet är det så mycket tydligare som den ”nyhet” som släpptes var gammal skåpmat. Åtgärder som är erkända och hanterade av Nordea. Åtminstone delvis sprungna ur ett Köpenhamnskontor som Nordea stängt på grund av penningtvätten - allt enligt uppgifter i media idag. Det är tråkigt att sossemaffian i Swedbank tycks oförbätterlig. Tjuvaktigheten och lögnaktigheten finns uppenbarligen i deras DNA. Och sosseriets hat mot Nordea är ju välkänt sedan tidigare.

Detta med penningtvätt åt maffian är, som någon uttryckte det i SVT:s Aktuellt 21 ikväll, ett ”branschproblem” för bankerna. Alla gör det förmodligen. Om det bara handlar om tillräckligt mycket pengar. Bankerna tjänar mycket pengar på det och det rinner ansenliga summor svarta pengar rakt ned i fickorna på bankernas funktionärer. Just nu handlar det om ryska maffian. Att det alls kommer fram beror nog på att jänkarna rasslar med Guantanamo-skelettet i bakgrunden Men det finns fler maffior. Det finns vår egen svenska. Det finns finska. Det finns baltiska. Det finns EU-maffia, politiker och tjänstemän som satt i system att plundra EU-systemet. Det finns fler maffior och de går in i varandra, flytande övergångar som gör att det svårt att säga vad som är vad och vem som är vem.

När det gäller den ryska maffian kanske jänkarna lyckas piska fram penningtvätten i ljuset. Men vem ska piska fram penningtvätten från de andra maffiorna i ljuset? Åtminstone inte våra svenska skurkar till poliser, åklagare och domare…

Falun måndagen den 4 mars 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: