söndag 10 januari 2021

Sveriges J Edgar Hoover avgick och fick löneförhöjning

 .

Den kanske allra mäktigaste gangstern i USA under 1900-talet var FBI-chefen J Edgar Hoover som använde alla statens resurser, och både lagliga och olagliga metoder, till att samla in komprometterande material om snart sagt alla andra. Inte nödvändigtvis för att lagföra dem. Mer för att skydda sig själv och syften som han förhöll sig sympatiskt inställd till.

Ett oräkneligt antal amerikaner, inte minst politiker, var livrädda för honom. De ville inget hellre än att avsätta honom. Men ingen kunde eller vågade, eftersom Hoover hade hållhakar på alla - direkt eller indirekt.


Vi har en motsvarighet till Hoover i dagens Sverige. Må vara lite blekare och påtagligt inkompetentare, men ändå.

Jag tänker naturligtvis på Dan Eliasson som har snurrat runt den socialdemokratiska maffians inre cirklar i 50 år. Han har gått från post till post, från misslyckande till misslyckande. Det tycks numera ganska etablerat att han betraktas som en vandrande katastrof. Allt han tar i går nämligen åt helvete.

Men på grund av Dan Eliassons långa deltagande i Sveriges hemligaste och mest korrupta maffia sitter han på insidesinformation om alla skurkar, så ingen vågar förpassa honom till rätt plats. Inte minst torde väl tiden som rikspolischef ha bidragit till att trygga hans position. Vem skulle vilja att någon skvallrade om politiska och/eller ekonomiska mord utförda av poliser, ibland på politikers uppdrag, eller om polisiär inblandning i narkotikalangning?


Men liksom Ikaros i den grekiska mytologin flög för nära solen, så att vingarna av vax smälte unnade sig Dan Eliasson lite för mycket förmåner. Det blev till slut omöjligt att befordra en person som återkommande gjorde sig känd som en vandrande katastrof. Under sin tid som generaldirektör för Myndigheten för Sol och Bad (MSB) smälte slutligen även Sveriges J Edgar Hoovers vingar.


Det blev bara allt för tydligt att karln beter sig som en mytoman. Vi har med andra ord haft en rikspolischef som saknar förmåga att skilja på sanning och lögn.


I normala omständigheter hade det naturligtvis kunnat passera. Men nu valde han att fortsätta att skita i det blå skåpet även under en tid då stats-svetsaren Löfven hade gått ut i upprepade ärkebiskopstal och vädjat åt människorna att avstå från allt som inte var absolut nödvändigt. Det var en naturlig konsekvens av den omdömeslösa taktiken att satsa på flockimmunitet mot ett virus som var helt okänt hur det betedde sig och hur farligt det var. Ingen smittspårning, ingen karantän - bara pladder. Och när ”ärkebiskopen” Löfven upprepade gånger vädjade till oss att stanna hemma fortsatte sosseeliten själva att leva som vanligt. De försvarar sig med att det ju var väldigt lite folk ute i samhället. Tack för det - vi andra satt ju hemma och visade samhällsansvar genom att hörsamma ärkebiskopen Löfvens uppmaningar.


Men Löfven själv fortsatte att springa i affärer. Morgan Johansson likaså. Magdalena Andersson åkte till fjällen som vi andra skulle hålla oss borta ifrån. Dan Eliasson och flera moderater, bland annat Wallmark, åkte till Kanarieöarna. Sverige fungerar således helt osminkat som Östtyskland eller Sovjetunionen på sin tid. Folket plågas och maffiaeliten förlustar sig. Våra pampar av olika färg såg sig således av gud fader utsedda att åka utomlands och springa på bögklubbar, för vilket somliga uppmärksammats mer - och andra mindre. Resten av pamparna såg naturligtvis Eliassons beteende som en julkapp ägnad att rikta bort uppmärksamheten från deras eget pampleverne.


Inte blev det bättre av att Eliasson blåljög om sina förehavanden. Inte heller av att han använde polisen som flygtaxi som skulle hålla journalisterna borta. Inte heller av att flygplatsförvaltningen behandlade honom som en president i Central-Afrikanska Republiken. Enligt uppgifter i media ljög han om orsaken till Las Palmas-resan. Hans dotter bor där och han har avstått från många resor under året sa han - utan minsta känsla för hur andra människor lever och drabbas av pampväldets misskötsel av pandemin.


Ganska snart kröp det fram att dottern inte alls bodde på Kanarieöarna som han sa. Han hade en semesterlägenhet där, som han, pandemin till trots, rest till flera gånger. Dottern reste till Italien och anslöt sedan dagarna före jul därifrån till Kanarieöarna, allt enligt media. Oklart om de över huvud träffades under jul eftersom det förekommer uppgifter som gör gällande att han i själva verket kan ha firat jul på en speciell klubb vilket media finkänsligt avhåller sig från att kommentera, trots att det inte riktigt är en sådan miljö där man är känd för att iaktta social distans.


Nu har Eliasson i alla fall avgått. Men vi kan vara alldeles övertygade om det har kostat en rejäl slant för att han skulle godta det. Men det drabbar ju ingen fattig..? Det är du själv och alla andra skattebetalare som betalar, även om statlig bluffbokföring kommer att dölja det och inga av våra politiserade myndigheter kommer att forska i saken. 

Ni må tro att de andra gangstrarna har varit rädda för att han skulle börja prata om hur de mördade Palme. Det är ju inte bara i USA man mördar ledande politiker för att komma sig upp till, och hålla sig kvar vid, köttgrytorna. Ännu har inte gangstrarna här stormat riksdagshuset. Men det kommer väl. Det mesta som sker i USA sker i Sverige några år senare. Och det som sker i Sverige brukade i alla fall förr upprepas i Finland, men inte förrän man sett att det fungerade inte i Sverige heller. Fast numera vet man inte riktigt. Finland tycks ha slutat att följa Sveriges exempel, så det har slutat att gå åt helvete där.

Falun söndagen den 10 januari 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: