söndag 15 september 2024

Det är nog ingen artist

 .


Det är nog ingen artist.

Det är säkert en rappare.

Dags för prisutdelning - eller är det avklarat redan?

Falun söndagen den 15 september 2024

Mikael Styrman

.

lördag 14 september 2024

Matchfixning och Hoppfixning

 .


Idrottens själ var förr att prestera och att alltid göra sitt bästa.

Successivt har det kommit att glida iväg ut i ett gungfly som exempelvis när fotbolls- och hockeylag i stora turneringar gör läggmatcher för att få möta svagare motståndare. Förr möttes sådant av förakt. Numera är det åtminstone nästan etablerat på alla nivåer.


Inom olympisk brottning har det länge varit standard-procedure att muta domarna. Den som är bäst på att muta vinner.


Boxningens fixade matcher känner alla till. Det innebär som regel att en dokumenterat svag boxare fäller en klart duktigare boxare. Det går ju alltid ut på att skinna dem som satsar pengar på vinnare.


Numera har matchfixningen nått gärdesgårdsserierna. Ingen sport är för obetydlig för att kunna fixas för vinnings skull.


Orsaken är naturligtvis pengarna. Ett osunt uppbyggt belöningssystem gör det lönsammare att i vissa lägen prestera dåligt istället för att prestera bra.


Alla före detta sporter har sina egna förutsättningar och sina egna möjligheter till bedrägerier.


Nu på senare tid kan stavhopp läggas till de korrumperade sporterna. Vår svensk-amerikanska ikon Armand Duplantis åker från gala till gala och låtsas sätta nytt världsrekord med en cm per gala, men i hoppen seglar han problemfritt över, ofta med en dryg halvmeters marginal. Orsak? Lönsamhet naturligtvis. Utsikten att få se ett nytt låtsasvärldsrekord drar betalande publik och annons- och TV-intäkter samt - sist men inte minst - ger en ansenlig premie till den som låtsas göra sitt bästa.


Det är inte sport längre. Det är inte idrott. Det är bara show. Många - kanske flertalet - idrotter har förvandlats till någon sorts ”catch-as-catch-can” där inte handlar om vem som kan segra eller slå bäst eller vinna utan istället handlar om vem som kan falla snyggast, så att det ser ut som om slaget både träffade och var hårt.


En annan sorglustig utveckling är att vi fått alla dessa arméer av mediafolk vilka försörjer sig på sändningar och referat från korrupta idrottsevenemang och vilka alla vet vad som pågår, men försörjer sig genom att vara lojala - inte med sina tittare, lyssnare, läsare - utan med bedragarna. En sorts sportens låtsasjournalister.


Förmodligen var det just den här utvecklingen gamla tiders idrottsledare förstod och försökte hålla emot. Där pengarna går in går sporten ut. Det visste dom. Flertalet sporter har gjort sig irrelevanta åtminstone i den meningen att människor som har någonting innanför pannbenet inte orkar titta på bedrägerierna, eller åtminstone inte engagerar sig. Den sista idioten är dock inte ens född ännu, och när han blir det kommer han antagligen att betala bra för att gå på idrottsgalor och låta sig bedras av bull-shit-bedrägerier.


Detta är vad som redan har hänt. Hur ser då framtiden ut? Har idrotten på grund av alla mutpengar blivit självförstörande? Kommer idrottens pengafixerade bedrägerier så småningom att smitta de sponsorer och andra som med sina pengar skapat svindlerierna och håller dem igång? Kommer de stora kraftigt skuldsatta bedrägeriföretagen, som tagit klubbarnas plats, så småningom att kollapsa? Kommer annonsering i idrottssammanhang i framtiden att vara liktydigt med att själva bli betraktade som skurkar som försöker lura sina kunder med falska prestationer? Jag vet inte. Den som lever får se.


Falun lördagen den 14 september 2024

Mikael Styrman

.

torsdag 12 september 2024

Idiotin löper amok i Sverige

.


Kanske lite vänligare formulerat skenar nu den godhjärtade dumheten i Sverige. Som väl de flesta har observerat vill en del erbjuda stora summor till invandrare för att få dem att återvandra till sina hemländer. Det är med största sannolikhet liktydigt med att öppna Pandoras ask.


Signalen som det skickar till miljarder fattiga människor runt om i världen är att om man tar sig till Sverige - legalt eller illegalt - så öppnar sig himlens portar. Där står nämligen idioterna i kö för att gulla med en på svenska skattebetalares bekostnad. Ledsnar man så småningom på Sverige får man gratis flygbiljetter hem och ett decenniums inkomster som premie.


Det borde vem som helst kunna räkna ut att det kommer att fungera som en mycket stark magnet som gör att Sverige kommer att dammsuga den tredje världen på fattiga människor. Det finns inte på världskartan att nyblivna Fattig-Sverige kommer att klara av det där. I synnerhet inte efter att maffian tillåtits plundra Sveriges skattebetalare i den gröna omställningens namn.


De som framför allt kommer att bli saliga av detta är de många parasiter som försörjer sig som människosmugglare. Deras verksamhet kan knappast få en kraftfullare boost.


De värsta av våra stolpskott i Offentlig-Sverige kommer att intala sig själva, och även försöka lura i oss andra, att det kan lösas genom att lyxhemresorna bara erbjuds till människor som kommit hit före ett visst datum. Men det kommer naturligtvis inte att fungera. Varenda människa i tredje världen kan räkna ut att den som är tillräckligt dum i huvudet för att göra så här en gång också är tillräckligt dum i huvudet för att göra så fler gånger - med andras pengar. Alla försäkringar om att det inte ska ske kommer naturligtvis att ignoreras av människor i tredje världen vilka ser guldet hägra vid regnbågens fot. Människosmugglarna kommer att se till att informationen sprids ordentligt. Bättre marknadsföring kan katastrofen inte få.


Innebörden är att Sverige investerar tungt i massmord i stor skala på människor som i jakt på ett bättre liv kommer att drunkna i haven, plundras av skurkar och kvävas i containers tack vare den godhjärtade svenska dumhetens missriktade omsorg.


Om man verkligen vill människor illa, om man verkligen vill förvärra situationen med massinvandring av ofta svagbegåvade och i det närmaste helt outbildade människor, med massor av barn som ska försörjas - då är det så här man ska göra. Då går det garanterat åt helvete - med musik!


Falun torsdagen den 12 september 2024

Mikael Styrman

.

onsdag 11 september 2024

Maffians kvinnliga bondeoffer

.


Vårt svenska rättsväsende
  - som åtminstone i för maffian viktiga angelägenheter - till stor del är korrupt, värnar i dagarna i vanlig ordning den svenska maffians intressen. Kanske extra mycket så eftersom USA ännu inte släppt greppet om Swedbank, för att ha tvättat pengar åt Putin och den övriga ryska maffian. Men något måste man förstås göra för att hålla skenet uppe och intala sig själva att fasaden är intakt.

Det fick bli den gamla vanliga metoden att kasta en kvinna under tåget. Eller annorlunda uttryckt: att döma förra Swedbank-VD:n Birgitta Bonnesen till ett ganska symboliskt straff för dito brott, i nivå med hur vanliga småstölder eller annat ofog som missbrukare åstadkommer när de är i farten vanligtvis belönas.


Det är ett vanligt knep i Sverige - både i maffian och byråkratin - att dölja stora och grova brott, genom att skipa "rättvisa" i någon småsak som de stora frågorna kan gömmas bakom.


Domen mot Bonnesen handlar nog inte så mycket om att döma Bonnesen som det handlar om att rädda grabbarna som ställt upp henne som syndabock och gömmer sig bakom henne.


Falun onsdagen den 11 september 2024

Mikael Styrman

.

fredag 6 september 2024

Mördande importerade barnsoldater och tafatta svenska mähän

 .

Jag vet inte hur länge vi har kunnat läsa om barnsoldater i Afrika, men nog handlar det om flera, eller många, decennier. Vi har förundrats och vi har skakat våra huvuden i falsk förvissning om att något så svamligt aldrig skulle kunna hända här. Åtminstone har då jag varit i den tron. Så här i efterhand känns det skamset att så totalt ha överskattat vår offentliga sektors intellektuella kapacitet i allmänhet och politikens i synnerhet.


Trots alla sådana varningssignaler har politikens och den offentliga sektorns stollar tillåtit - ja främjat - en okontrollerad invandring från områden där sådana och snarlika problem länge varit etablerade. Det såg jag inte komma. Visst kan jag uttrycka mig ganska beskt om inkompetens på såväl höga som låga positioner, men att våra styrande skulle visa sig vara sådana blådårar trodde jag inte. 


Äras den som äras bör. Det är ju inte galningarna från Afrika, Mellanöstern och Afghanistan som har ställt till med detta i Sverige. De styr ju inte vårt land - åtminstone inte än. Det är våra politiker som har ställt till med det här.



Extra märkligt har ju varit att finna att trots att det varit känt hur kvinnor behandlas i nämnda områden har det ofta varit kvinnor som stått på barrikaderna och kraxat för att driva igenom den vettlösa migrationspolitik som har rått i Sverige. Lika förbannat har man massimporterat människor till Sverige från Mellanöstern, Afrika, Afghanistan med flera ställen, kända för att i dessa länder förekommer barnsoldater samt även för att kvinnor behandlas som skit i dessa länder.

Deras framgång är gränslös.


Sverige är numera ett sådant där efterblivet land med barn som mördar och med stollar i den offentliga sektorn som behandlar dessa mördande barn som om de har stulit suddgummin på rasten i skolan.


Vilka är egentligen värre? De här barnen som mördar, de vuxna som låter dem mörda eller våra politiker och vårt stolleväsende som tillsammans låter det pågå?


Inte så lätt att avgöra..? De är nog alla solidariskt del av köckenmöddingen som är på väg att bli det välordnade Sveriges undergång..


Falun fredagen den 6 september 2024

Mikael Styrman

.

måndag 2 september 2024

Dagens strunt

 .

Just nu pågår en massiv och unison mediebevakning av frågan om bildskärmar och småbarn.


Visst är den frågan säkert intressant, men så intressant, och så ny är inte frågan om tvååringar ska hålla på med bildskärmar att allt medias fokus behöver läggas på det. Att tvååringar inte ska hålla på med bildskärmar ger ju naturligtvis sig självt. Att hålla på utreda en sådan sak är ungefär lika dumt som att utreda om det är lämpligt att solen ska gå upp imorgon eller om man bör förbjuda det.


Med andra ord handlar inte det här om barn och bildskärmar utan frågan används troligen till att dölja något annat som utspelas i bakgrunden.


Dylika situationer brukar kallas för nyhetstorka, men kan lika gärna vara följden av censur och åsiktsanpassning.


Det är ju inte unikt att politiken dödar oönskade nyheter med andra nyheter. Tills motsatsen är bevisad får det nog gälla som huvudtipset. Ingen kan väl på allvar vara stolt över att man öst ut stora mängder skattepengar på att utreda om det är lämpligt att tvååringar håller på med bildskärmar? Finns det i så fall verkligen ingen annan målgrupp för folkhälsomyndighetens arbete än efterblivna medborgare?


Falun måndagen den 2 september 2024

Mikael Styrman

.

Polisutredare måste ibland tänka i rosa toner

 .

Positivspelare med tillhörande apa

Polisutredningar kan ibland gå på i ullstrumporna med det uppenbara syftet att krossa föremålet för utredningen - skyldig eller oskyldig. Avgörande för hur utredningen bedrivs är oftast vem som tagit initiativet till utredningen. Är högt uppsatta politiska brottslingar som Anders eller Sven-Erik eller Mona eller Göran initiativtagare blir utredningen på ett sätt. Är föremålet för utredningen Anders eller Sven-Erik blir det ingen utredning alls - inte ens om förmögenhetsbrottet är det största i landet sedan mordet på och plundringen av Ivar Krüger, som nu plundringen av Ingvar Kamprads dödsbo är. Som någon sorts mellanting kvalar utredningar in vilkas initiativ ursprungligen kommer från allmänheten. De senare kan ha svårt att både komma igång och orka i mål, men de saknar för den skull inte underhållningsvärde.


Ett sådant fall är det som blivit känt som Think Pink-skandalen. Den är inte bara resultatet av brottsligt entreprenörskap, även om våra lika korrupta som ryggradslösa media vill få oss att stirra blint på de privata syndabockarna och glömma den offentliga sektorn som de facto bäddat för myglet med sitt eget fiffel och även så långt möjligt skyddat syndarna.


De har inte bara bäddat, utan är dessutom i hög grad medskyldiga genom sin monumentala oduglighet. Ja, under förutsättning då att det verkligen handlar om oduglighet och inte om mutor - i någon form - som förklarar varför utredningen inte lyfter eller bara går på någon enstaka cylinder. Troligen finns det i Think Pink-fallet inslag av både oduglighet och korruption - annars skulle de inte ha fått hålla på så länge och i så stor skala. Själv är jag inte alls obenägen att tro att vi just i mutfallen aldrig kommer att få veta hur lite mutor Think Pink behövde betala.


Att inte något enda fall framkommit i utredningen där mutor varit orsaken till den kommunala och statliga tillsynens totala passivitet talar kanske för att dumskallarna som tagit mutorna har tagit så låga mutor att hela den offentliga apparaten skäms. Det skulle nog gå att leva med att allmänheten fick veta - det alla vet ändå - att en stor del av förklaringen till tystnaden är just mutorna. Betydligt jobbigare vore om allmänheten fick veta hur billigt de sålt sig. Det skulle nog dra sådant löje över en massa småpåvar som tar sig själva på mycket stort allvar. Dessutom skulle det förstöra marknaden för mer försigkomna offentliga brottslingar. Mycket talar nämligen för att det inte finns någon rimlig relation mellan den potentiellt mycket allvarliga skada som orsakats av Think Pink å den ena sidan och de sannolikt kaffepengar som man behövt betala för att få hålla på och härja i fred, i de fall ersättningen utgetts kontant.


Skandalen är ett självmål för en offentlig sektor som gärna pungslår medborgarna, men ofta inte duger till att uträtta någonting ordentligt, annat än möjligen att just sko sig själva. Över hela Mellansverige har man tillåtits deponera sopor, sannolikt till stor del sådana med giftigt och hälsovådligt avfall. Det som talar för det nyss nämnda, är bland annat att den offentliga apparaten talar med så små bokstäver om innehållet. 

 

Det som har skett kan sammanfattas med att någon - som inte heller är så nogräknad - har genomskådat den offentliga bluffen och gjort det till sin affärsidé att tjäna svarta pengar i skuggan av en tillsynsapparat som visserligen är mycket dyr men också helt dysfunktionell.


Den offentliga sektorn pratar gärna med stora bokstäver om sina viktiga uppgifter, som rättfärdigar deras överdebitering av befolkningen. Men som Think Pink-skandalen visar är den offentliga verksamheten mycket prat och lite verkstad. Det handlar mest om att sko sig själva.


Summa summarum är det här den naturliga följden av en till stor del kriminell - men samtidigt straffriförklarad - offentlig verksamhet, som överdebiterar medborgarna för miljötillsyn, men i realiteten inte utövar någon sådan - åtminstone inte om de får en slant under bordet - eller kanske ett ”nyp”? En del av polisens utredare har ju blivit så till sig att de så att säga har glömt sina legg på brottsplatsen - i sovrummet - hos tillsynsobjektet. Så åtminstone i den delen tycks tillsynen ha varit noggrann. Kanske har de glömt vapnen också? I värsta fall kanske även den egna pistolen har blivit rostig? Vad säger frun då, om det blir offentligt att man har slarvat med vapenvården på jobbet?


Så den ytterst ansvariga för Think Pink-skandalen, eller åtminstone för att den fick bli så omfattande, är den maffialika, offentliga verksamheten - stat och kommun i förening. Skandalen kan således sägas vara frukten av ett antal uppgörelser i den undre världen - och även i undre regionen av allt att döma.


Kriminella kommunfunktionärer placerade bollen på straffpunkten, kallade sedan ut målvakten och lät Think Pink slå bollen i mål. Sedan kommer polis och åklagare föga engagerat efteråt och gör sitt bästa för att sopa igen spåren. Men de inblandade är nog nöjda ändå.


Entreprenören sköt bollen i mål - gång på gång - i kommun efter kommun - utan att kommunerna fick tummen ur.


Den offentliga sektorn gjorde självmål och behöver nu skylla ifrån sig. Polis och åklagare gör nu sitt bästa för att rikta allmänhetens fokus mot den lilla Thailändskan för att de riktiga skurkarna ska komma undan - de som bäddat för hela skandalen i den offentliga sektorn.


Brottslighet i den offentliga sektorn är inget att lyfta på ögonbrynen åt, men de vill ju helst inte själva bli drabbade av den - framför allt inte på sådant sätt att det drar löje över hela den offentliga verksamheten.


Nu ska skymfen som den fiaskoartade överbetalda tillsynen visat sig utgöra tvättas bort från den korrupta offentlighetens skjorta. Det är extra viktigt för om det kommer fram att man inte behövt få mer betalt än en positivspelares apa eller möjligen få ett ”nyp” ibland för att blunda, så förstör det ju hela marknaden för den övriga offentliga sektorn och småpåvarnas ”beskattningsrätt”. Tacka fan för att kollegorna är oroliga för att klienterna ska få för sig att de numera jobbar för peanuts.


Falun måndagen den 2 september 2024

Mikael Styrman

.

Mikael Styrman.