onsdag 11 september 2024

Maffians kvinnliga bondeoffer

.


Vårt svenska rättsväsende
  - som åtminstone i för maffian viktiga angelägenheter - till stor del är korrupt, värnar i dagarna i vanlig ordning den svenska maffians intressen. Kanske extra mycket så eftersom USA ännu inte släppt greppet om Swedbank, för att ha tvättat pengar åt Putin och den övriga ryska maffian. Men något måste man förstås göra för att hålla skenet uppe och intala sig själva att fasaden är intakt.

Det fick bli den gamla vanliga metoden att kasta en kvinna under tåget. Eller annorlunda uttryckt: att döma förra Swedbank-VD:n Birgitta Bonnesen till ett ganska symboliskt straff för dito brott, i nivå med hur vanliga småstölder eller annat ofog som missbrukare åstadkommer när de är i farten vanligtvis belönas.


Det är ett vanligt knep i Sverige - både i maffian och byråkratin - att dölja stora och grova brott, genom att skipa "rättvisa" i någon småsak som de stora frågorna kan gömmas bakom.


Domen mot Bonnesen handlar nog inte så mycket om att döma Bonnesen som det handlar om att rädda grabbarna som ställt upp henne som syndabock och gömmer sig bakom henne.


Falun onsdagen den 11 september 2024

Mikael Styrman

.