måndag 13 november 2023

500 svenskar vill lämna Gaza

 .

Media rapporterar att 500 svenskar vill lämna Gaza. Lägg märke till att det inte uttrycker något bestämt om hur många ”svenskar” som finns i Gaza. Bara att 500 av dem nu vill lämna Gaza.


Media säger av naturliga skäl inte heller något om hur många av dem som arbetar för sin försörjning, hur många som har arbetat eller hur många som någonsin kommer att arbeta för sin försörjning. Inte heller får vi veta något om hur många av dem som ändå har råd att resa till Gaza, eller kanske aldrig har lämnat Gaza, annat än för korta besök i Sverige, ”nödvändiga för inkomsternas förvärvande” om än inte nödvändiga för att arbeta.


Det är förstås en blandad kompott. Förmodligen finns en del i kretsen som arbetar också. Men det är inte det som är intressant. Det intressanta i det här sammanhanget är att frågan inte alls tilldrar sig medias intresse. Här råder nämligen en påtaglig intressegemenskap mellan svenska media och utlänningar som köpt svenska uppehållstillstånd och/eller medborgarskap av den grova organiserade svenska brottsligheten.


Det säljer inte varken tidningar eller annonser att upplysa om att 500 av de palestinier i Gaza som har någon anknytning till Sverige nu vill till Sverige. Inte heller finns bland palestinier som försörjs av arbetande svenskar - men kanske vistas stadigvarande i Palestina - något intresse för att lyfta frågor kring detta. Medias intresse för att uppmärksamma den omfattande handeln med svenska uppehållstillstånd och medborgarskap är också lojt - minst sagt.


Det är dock anmärkningsvärt att svenska medias band är starkare till människor som lever av det svenska systemets brister än de är till de människor som betalar medias löner genom att köpa deras tidningar och läsa medias reklam. Det är faktiskt mycket anmärkningsvärt…


Falun måndagen den 13 november 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: