tisdag 28 november 2023

Sanningen bakom den halva miljonen stulna cyklar

 .


Idag, tisdagen den 28 november 2023, berättar SVT:s morgonnyheter att det stjäls en halv miljon cyklar årligen i Sverige. Vidare att "stölderna inte anmäls därför att cyklarnas värde är så litet". 


Det kunde varit en bra nyhet, men det är dessvärre ett packe förskönande lögner, levererade av polisiära politruker och media-politruker i förening. Sanningen är inte lika vacker.


Så här ligger det till:


Cyklarna motsvarar ofta ett betydande värde. Det vet alla som i modern tid tänkt köpa en cykel. Att stölderna inte anmäls beror därför inte så mycket på att värdet är ringa. Endast de som kan få cykeln ersatt via någon försäkring anmäler och de anmäler bara därför att det är nödvändigt för att få ut försäkringsbeloppet. Det beror inte på något hopp om att polisen ska klara upp brottet och cykeln återbördas till ägaren.


Vi har länge varit på ett sluttande plan som kan spåras tillbaka åtminstone till den tid då ministrar offentligt konstaterades vara knullare av barn omhändertagna av samhället - som barnavårdsbyråkratin tillhandahöll när politikernas lust så krävde. Det var och blev offentligt känt, men Palme tvingade Dagens Nyheter att be om ursäkt för rapporteringen, trots att det var sant. Efter det har DN varit mycket noggrann med att hålla sig väl med politiken och aldrig kommit med några avslöjanden, utan att först försäkra sig om att den utpekade verkligen hade förskjutits av de sina, och att det därför var fullständigt riskfritt - nästan ett krav - att rapportera.


Jag beklagar det lite grova språket i föregående stycke. Men orden är valda med omsorg eftersom jag blir väldigt provocerad av att det finns människor som blir mer störda av ordvalet än av de handlingar som orden korrekt beskriver. 

 

Redan för över 40 år sedan berättade personer nära mig, bosatta i Stockholm, hur polisen slutat bry sig det minsta lilla om hur den stulna cykeln såg ut när man gjorde anmälan. Hur ska man kunna klara upp en cykelstöld om man inte vet hur cykeln ser ut? Det går naturligtvis inte och hanteringen talar om - mellan raderna - att redan då hade förfallet av polisen gått så långt att inga cykelstölder klarades upp och att polisen heller inte hade minsta avsikt att försöka. Polisen var bara intresserade av anmälan eftersom den var ett redskap för att få upp anslagen, lönerna och fringisarna.


Det har ju inte blivit bättre under de 40 år som förflutit sedan dess. Tvärtom har förfallet fortsatt och kanske till och med accelererat. Idag har exklusiva bilar närmast trätt i cyklarnas ställe. De stjäls och antingen körs eller transporteras till Öst- och Sydeuropa samt Ryssland och diverse andra forna Sovjet-republiker. Tullen avväpnades för länge sedan av en korrupt Center-kvinna som blev generaldirektör för Tullverket och därmed försvann en genomkorrupt administrations sista ansats att förhindra den omfattande och grova internationella brottsligheten. Naiva och självupptagna politiker sålde in att det var en framgång för oss alla att gränserna ställdes öppna och obevakade för att ge den grova organiserade brottsligheten fritt spelrum.


Polisen bemannades enligt principen att det skulle finnas lika många poliser per invånare på landsbygden som i Stockholm. Detta trots att alla visste att det normalt nästan inte fanns någon brottslighet alls på landsbygden. När det för ovanlighetens skull begicks brott på landsbygden visste alla genast vem den skyldige var och ofta även vad han gjort av stöldgodset. Det nya polisiära genidraget användes till att minska bemanningen på landsbygden eftersom en jämförelse med stora städer gav utfallet att polisen på landsbygden var överbemannad. Den klarade ju upp brott. Följden blev att polisen på landsbygden slutade driva utredningarna framåt, slutade klara upp brott, för att få upp statistiken och slippa bli arbetslösa. De överavlönade jubelidioterna på Justitiedepartementet och inom Polisen hade därmed lyckats att i ett slag göra landsbygden lika kriminell som storstäderna - utan att göra ett piss åt brottsligheten i städerna. Av polisen på landsbygden blev bara kvar en politiserad förlängning av den allt mer kriminella socialdemokratin, med uppgift - inte att klara upp brott - utan att skydda socialdemokratiska brottslingar och den socialdemokratiska maktapparaten.


Idag, efter 40 års tilltagande kriminalitet har medias och polisens politruker mage att lansera - som en nyhet och som en sanning - att det stjäls en halv miljon cyklar per år (trots allt högre polisiära anslag). Men det är ju ingen nyhet. Det hade - möjligen - varit en nyhet om det hade presenterats för 40 år sedan. 


Det är bara en förutsägbar och förväntad följd av att partivalssystemet inte ger väljarna möjlighet att rösta på andra än för den grova organiserade brottsligheten ofarliga klåpare och att samma principer gäller vid tillsättandet av höga funktionärer inom polis och rättsväsende. De behöver kunna lyda order. De behöver inte kunna något annat, men det är viktigt att det ser bra ut, att den falska fasaden hålls uppe.


Falun tisdagen den 28 november 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: