söndag 14 april 2024

Dödfödda visitationszoner

 .

Möjlig rikspolischef i arbete?

Två veckors visitationszoner, dessutom överklagningsbara och kopplade till omfattande byråkratiskt tingel-tangel. Hur verkningsfulla blir sådana mot den grova organiserade brottsligheten? Naturligtvis inte alls verkningsfulla. Det är klassiskt svenskt improduktivt byråkratiskt trams!


Mer eller mindre permanent befogenhet för polisen, att visitera misstänkta personer, möjligen begränsade - inte till små zoner utan till regioner, årsvist förlängda, hade - kanske - kunnat tillföra något i kampen mot den importerade grova brottsligheten.


Men de beslutade visitationszonerna, som är kraftigt begränsade i tid och rum, kommer naturligtvis inte att uträtta någonting av värde.


Det är uppenbart att zonerna fått sina begränsningar på grund av ett allt för stort tillmötesgående mot narkotikahandelns önskemål. Maffians torpeder inom Polisen och Justitiedepartementet har åstadkommit en låtsaslösning ägnad att lura i media och befolkningen att man verkligen lyckats göra något åt den skenande brottsligheten. Men i verkligheten kommer man inte att uträtta ett piss. Man kommer - i bästa fall - under förbrukande av avsevärda resurser och med omfattande byråkratiskt lallande med låtsaszonerna, att tillfälligt flytta narkotikahandeln till angränsande områden. Polisen, och förmodligen även media, kommer att rapportera om visitationszonerna som en framgång. Men i verkligheten kommer de bara att vara en framgång för narkotikahandeln och alla dess avarter.


- Mycket väsen för lite ull, sa gumman som rakade grisen!


Falun söndagen den 14 april 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: