torsdag 10 oktober 2024

Korrupta journalister med fördunklat rättsmedvetande

 .

Korrupta journalister med fördunklat rättsmedvetande och förvriden självbild förstör Sverige.


Ett inte oansenligt koppel journalister jagar just nu Jimmie Åkesson för att han, enligt dem, har haft en gängledare som gäst på sitt bröllop.


Jakten är en mycket märklig företeelse.


Det är inte journalisters skvaller som avgör om man är skyldig eller oskyldig - även om många svenska s k journalister tycks tro det.


Är mannen i fråga bevisat skyldig, dömd och efterlyst?


Varför är han då inte inlåst?


Om han har varit brottslig, blivit dömd och har avtjänat sitt straff, hur löjligt obetydligt det än kan ha varit, anses han ha sonat sitt brott och har enligt västerländsk rättsuppfattning rätt att betraktas som oskyldig och bör som sådan också vara förskonad från journalistisk mobbning.


Det finns ju också den möjligheten att journalisterna är något på spåren med sin mobbningskampanj?


I så fall ska ju inte journalistdräggen rikta sin kampanj mot Jimmie Åkesson för att han har bjudit en enligt samhället oskyldig man på bröllop.


De ska rikta sin ilska och sin mobbning mot polis, åklagare och domstolar och fråga sig varför en enligt dem själva kriminell man går lös? Det är ju inte den enligt journalisterna brottsliga mannens sak att rannsaka och döma sig själv. Det är samhällets sak. Och det är journalisternas sak att utsätta samhällets representer för ett så hårt trycke att de fås att sköta sitt arbete.


Vi kan ju inte ha en sådan ordning att korrupta journalister istället springer ärenden åt allehanda grova brottslingar i syfte att trakassera andra som enligt rättssamhället är oskyldiga.


Journalister ska ägna sig åt journalistisk granskning och inte inte åt mobbning och förtal. Annars faller vi tillbaka i den socialdemokratiska gungflyn som innebar att journalisternas uppdrag var (och delvis ännu är?) att förfölja och trakassera det kriminella sosse-slöddrets motståndare.


Falun torsdagen den 10 oktober 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: