tisdag 8 oktober 2024

Northvolt-svindlerierna rusar vidare

.

Vilka är det som sitter med svansen i kläm egentligen när Northvolt-svindlerierna nu tillåts rusa vidare?


Hade vi haft ett rättsväsende, polis, åklagare och domare värda namnet skulle naturligtvis Harald Trix och de andra skurkarna som han omger sig med sedan länge suttit häktade och tillgångarna varit låsta internationellt.


Det kan tyckas mycket uppenbart att Northvolt aldrig har haft för avsikt att tillverka några batterier, bara att få det att se ut som om de hade för avsikt att göra det. Det har bara handlat om att svindla till sig miljarder av andras pengar. Det är sannolikt den verkliga anledningen till de många Northvolt-bolagen i de många länderna. Det är sannolikt också anledningen till att man styrt leveranstörsfakturorna till obetydliga sidoföretag i syfte att göra det lättare att blåsa korkade leverantörer.


Det är säkert känt för alla i Harald Trix gebit att den svenska polisen är så oduglig att om man korsar gränsen med pengarna är man ”hemma”.


Vilka är politikerna och pamparna som i den här affären har klantat till det enligt alla konstens regler och just nu fungerar som Northvolt-svindlarnas bästa skydd mot häktning och låsning av pengarna?


Och var är vår korrupta och odugliga journalistkår, som fortfarande fungerar som Northvolt-svindlarnas doa-doa-kör?


Sunes lotteri i Sunes Sommar var ett under av seriositet i jämförelse med vad Sveriges klåpare och clowner till kapitalförvaltare, politiker och rättsväsende har åstadkommit hittills i den här affären. 


Falun tisdagen den 8 oktober 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: