onsdag 6 augusti 2014

Hembygdsjipporadion och brand-tsunamin

.
Lokalradion har i enlighet med våra politikers önskemål utvecklats till en feelgood-radio som fostrar lyckliga och harmoniska väljare. Den når nästan alla med sina trevliga inslag av hembygdskaraktär. Det kan vara marknader, konserter, hembygdsgårdar, besök på dagis, badande småbarn på stranden, intervjuer med musiker och amatörskådespelare som ingen har hört talas om. Jättebra och trevligt alltihop.

Man kan få veta vad de får för kaffe och dopp och sjunger för visor på ålderdomshemmet i Avesta - en gång om året - men man kan inte få veta om räddningsledaren vill att man ska sticka från Norberg på grund av branden som är i antågande. Inte heller vilken väg man ska ta för att inte bli lågornas rov.

Istället får man olika hel- och halvofficiella besök av personer som alla har olika besked som ofta är svävande och inte går att inbördes rangordna eller tidsbestämma. Till råga på allt kan grannen ha fått (eller tolkat) helt andra besked, någon annan granne inte fått något besked alls.

Men i radion kan man få veta att ”allt e bra nu. Allt e för bra nu.”

Att den här debatten förs i media tyder på att inte räddningsledningen disponerar lokalradion exklusivt i området. Hur är det möjligt? Kan man inte skrämma liv i P4 Kallocain-radion ens i samband med skogsbrand?

Dödens Väntrum onsdagen den 6 augusti 2014
Mikael Styrman
.

5 kommentarer:

B. de Silva sa...

Skönt att få komma in på en bloggsida som på ett klart och stingande sätt tar upp problemen i "Dårfinkarnas land" och den "Humanitära stormakten Sverige".
Alla problem i landet handlar inte om bara om den massiva asylinvandringen, men naturligtvis har den en viss inverkan på de resurser som kan avdelas till "annat" som vi medborgare ser som viktigt, som just nu skogsbrandbekämpning.
Men ursäkten man skulle kunna tänka sig från de ansvariga är, "att så stora skogsbränder sker ju sällan i Sverige. Därför behövs heller ingen stor och kostbar apparat för att bekämpa dem."
Ja, och där står vi idag. Förutseendet gåva lyser med sin frånvaro inne på Rosenbad.

Mikael Styrman sa...

Hej.

Tack för Din kommentar.
Se mitt svar i ett eget blogginlägg: Hej alla lustiga brandchefer!

Mvh, Mikael S

Alberth sa...

Ja och krig sker ju sällan i Sverige så enligt samma tes behöver vi tydligen inget försvar... åtminstone inget som ska kunna aktiveras här hemma, till andra hörn av världen går det på Storebrors kommando däremot bra att skicka det lilla som vi nu har kvar.

Mikael Styrman sa...

Svar till Alberth:

Vi borde inte ha den amerikanska terrorindustrins femtekolonnare i regeringen. Politiken blir så konstig då ur nationell synvinkel.

Alberth sa...

Nej den där typen av femtekolonnare måste ju bort från alla typer av maktpositioner och det måste börja att föras en politik som tillvaratar nationens intressen och inte den amerikanska terrorindustrins.