onsdag 21 juni 2023

Grandet i regeringens öga

 .



Magdalena Andersson uttalar sig i media under tisdagen. Regeringen har för avsikt att lagstiftningsvägen förhindra att sosseeliten lurar svagbegåvade sossar från att låna pengar för att köpa lotter i elitens parti.


”Ett hot mot demokratin” uttalar Magdalena Andersson upprört. Men varför är det ett hot mot demokratin om sosseriet inte får lura människor att skuldsätta sig för att köpa lotter?


Om det är ett så stort hot mot demokratin, då var det väl ett lika stort hot mot demokratin när de nuvarande regeringspartierna var i opposition - utan att sälja lotter och sosseriet sålde lotter utan att dela med sig av bytet. Då hade sosseriet kunnat göra en insats för demokratin. Men då var inte demokratin viktig. Då hade sosseriet ändå regeringsmakten och kunde ju ganska fritt även plundra svenska företagare, oppositionella och skattebetalare och hade väl inte behövt några lotterier.


Magdalena Andersson gömmer sig bakom att regeringspartierna inte behöver sälja lotter eftersom de får stöd från näringslivet. Men är det där riktigt sant Magdalena - efter att sosseriet haft makten i cirka hundra år? Kanske var det sant en gång i tiden? Men numera har ju ofta högprofilerade företagare sin tunga så långt inparkerad i den socialdemokratiska jättepempan att de inte ens syns om man inte betraktar dem bakifrån.


Makt korrumperar säger man, och absolut makt korrumperar absolut. Efter de här hundra åren har även näringslivet lärt sig att inbilska sossar fungerar ungefär som den där åsnan som man kunde beställa från Hobbex en gång i tiden. Om man smekte den över svansen så ramlade det ut en belöning. I den åsnans fall var belöningen en cigarett. Men när högprofilerade svenska företagare smeker åsnan kommer nog inte skattebetalarna så billigt undan som med en cigarett.


Nej, det är nog så att Magdalena Andersson ser grandet i regeringspartisternas ögon men inte bjälken i det egna ögat.


Falun onsdagen den 21 juni 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: