fredag 30 augusti 2024

Inga cyklar stjäls i Polen

 .


Jag såg bifogade på nätet. Nog kan det väl vara sant.


Det är dock inte så att det saknas tjuvar i Polen. Men de stjäl i Sverige. I Polen funkar det inte. Där åker man fast och får ett kännbart straff.


I Polen kan cyklarna vara olåsta. För en svensk är det nästan ett hisnande perspektiv. Det är minst trettio år sedan, kanske till och med fyrtio år sedan, svenska polisen slutade att bry sig om beskrivningar av stulna cyklar i samband med anmälningar om att de stulits. 


Stölderna klarades ändå inte upp vilket naturligtvis hängde ihop med att ingen ens försökte. Då var det naturligtvis onödigt med beskrivning av den stulna cykeln.


Eftersom ingen bryr sig om vardagsbrott som begås är det ju inte särskilt konstigt att stölderna ökar. Konstigt vore väl annars.


Det stora problemet i Sverige är nog inte varken gamla, nya eller nyanlända invandrade brottslingar. Det är att polisen inte fungerar. Dess uppgift är främst att hjälpa tungt kriminella sossar och med dessa lierat patrask att plundra de som har något som patrasket önskar sig. Då blir inte uppklarande av brott mot allmänheten särskilt högt prioriterat.


Falun fredagen den 30 augusti 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: