torsdag 22 augusti 2024

Taxibedragarna och samhällets baksida

 .

För några dagar sedan uppmärksammade någon av våra större media taxibedragarna i Stockholms-trakten.


Ni vet de där med bilar absolut till förväxling lik Taxi-Stockholms bilar. Men där upphör likheterna för deras priser kan svårligen liknas vid något annat än gangsterpriser som de klämmer aningslösa resenärer på.


Det här har pågått i många år och det är - rätta mig om jag har fel - huvudsakligen araber som ägnar sig åt den här verksamheten. Eller ”svenskar” som slöddrets medlöpare i politik, myndigheter och media väljer att kalla dem.


 Jag skriver medlöpare därför att det inte finns någon som helst möjlighet att den här taxi-gangsterverksamheten skulle få fortsätta utan beskydd från åtminstone relativt hög nivå. Hur det skyddet i praktiken ser ut undandrar sig min bedömning. Men det är förstås mutor, hållhakar eller något liknande inblandat. Kanske en kombination av omständigheter som tillåter dem att år efter år svindla resenärerna?


Om det inte vore så skulle naturligtvis verksamheten ha stoppats för många herrans år sedan och araberna skickats hem. Konstigare har ju hänt och våra myndigheter och politiker drar ju sig varken för grova rättsövergrepp eller mord när det passar dem.


Så vilka är då de skyldiga inom Polis, rättsväsende och politik som beskyddar dessa gangsters och är garanten för att de ska få hålla på och råna vanliga människor? Om vi inte kan komma åt araberna måste det väl ändå vara möjligt att sparka gangstrarna åt helvete från myndigheter och politik?


Falun torsdagen den 22 augusti 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: