söndag 19 mars 2023

En möjlig Pyrrhusseger i Botkyrka?

 .

Man har naturligtvis ett visst övertag i en pseudo-demokratisk maktapparat om man är i position att inför medlemsmöten utesluta sina motståndares anhängare.


Det är dock inte så lyckat när man samtidigt lierar sig med, och drar nytta av, droglangare vilkas verksamhet ödelägger väljarnas närmiljö och familjer. Tyvärr väger sådana argument inte så tungt i sosseriets drogpampars vågar.


Tyngre väger att det mesta talar för att sosseriet hotar att spricka sönder i nästa val eftersom olika invandrargrupper nu bildar egna politiska partier - med eller utan droger. Dem måste man ta på allvar. Däremot behöver man inte bry sig om gammelsvenska väljare som man brukar kunna räkna med att troget röster på sosseriet.


Men i en föränderlig värld kanske gamla sanningar inte är att lita på? De gamla väljarna som skulle röstat på sosseriet om så partiledaren var en häst lämnar det här livet i rask takt nu. Kanske visar sig de yngre vara mindre lättledda? Efter hand som sosseriets droghandel ödelägger välfärden kanske väljarna vänder droghandlarnas beskyddare ryggen?


Samhället och människorna har förändrats. Långsiktigt samhällsbyggande har fått stryka på foten för snabba vinster. Bättre en nöjd droghandlare i handen än tio nöjda väljare i skogen när man själv får välja vem som får rösta.


Nu behöver det ju inte bara vara nysvenskar som startar nya partier. Det kan ju gammelsvenskar också göra. Men det bekommer nog inte dagens sossepampar. Då kan man ju ändå dela på bytet. Det som är riktigt farligt är om väljarna organiserar sig och istället kastar ut drogprofitörerna ur partiet.


Falun söndagen den 19 mars 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: