måndag 2 september 2019

Fler poliser är bra, men…


.
Härom veckan kom det stora ord igen från regeringen. Antalet poliser ska öka med 10.000 på fem år, sa någon minister. Alldeles för senfärdigt och alldeles otillräckligt. Det man borde göra, och som skulle gå fortare, är att sätta de tre fjärdedelar av poliskåren som inte mycket uträttar i arbete. Ett första steg kan vara att få polisen att sluta begå brott. Det är ju en sak om de inte uträttar något nyttigt, men sju resor värre om de dessutom gör mer brott än de klarar upp.

De polisledda narkotikaligorna bör det sättas P för och ledarna låsas in, liksom de som i sammanhanget mutas för beskydd. I Finland som inte är lika korrumperat som Sverige har man gjort det - åtminstone delvis. Men i Sverige som är så mycket mer korrumperat än Finland har man inte lyft ett finger mot poliskriminaliteten. Ingenting mot narkotikaligorna. Ingenting mot dem som gömmer lik och brottsoffer, som det lik som polisen smusslade undan från norra begravningsplatsen i Solna.

Men ändå är det inte hela problemet. Problemet, eller en stor del av problemen, är istället att vi har väldigt få riktiga poliser, sådana som verkligen används till att klara upp brott och som gör riktiga polisutredningar. Väldigt många är ju bara politruker som på sin höjd kan plocka ihop barnsligt manipulerade utredningar som duger för att en lika politiskt servil domstol ska kunna leverera ett justitiemord när exempelvis samvetslösa psykopater som Sven-Erik Bucht och Anders Sundström eller andra kriminella - oftast socialdemokratiska politiker - begär det för att exempelvis plundra någon företagare.

En polis som aldrig avkrävts att göra ett riktigt arbete kan förmodligen inte göra det den dagen som det skulle begäras. Färdighet kräver som bekant övning.

Och vad spelar det för roll om polisen skulle få till en riktig utredning när sedan åklagare och domare är del av samma korrupta sällskap, helt intrimmade i att terrorisera  samhällsbevarare och därmed ofta nationalsocialdemokratins kritiker. Att lagföra riktiga brottslingar är inte deras starkaste gren. Däremot är de bra på att släppa ut busarna innan polisen som grep dem ens hinner hem för dagen. Att utvisa gatubrottslighetsslödder från runt om i tredje världen är inte heller deras grej, visar de senaste dagarnas artiklar i pressen.

Det svenska korrupta ”rättsväsendets” problem är tyvärr inte så lättlösta som att bara vara en fråga om antalet poliser, även om våra ledande politiker - i god eller ond tro -försöker få oss att tro det.

Sosseriet sköter rättsväsendet så som de skötte arbetslösheten en gång i tiden. Då kunde de återkommande gå ut med att de skulle anställa 5.000, 10.000 eller 15.000 nya arbetsförmedlare - i en tid då det inte fanns några arbeten att förmedla. Då har man inte höga tankar om den breda allmänhetens intellektuella kapacitet. Snarare var det väl ett hån då, på samma sätt som det nu är ett hån, mot väljarna att låtsas som att Sveriges problem skulle lösas av att man anställer fler poliser.

Falun måndagen den 2 september 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: