söndag 8 september 2019

Morgans lekis slösar bort resurserna

.
Tolv nysvenskar in spe, har rymt från migrationsverkets förvar i natt. Det är sådana som är tagna i förvar men också sådana som svenska skattebetalarna avlönar - bara en sådan sak. Det är också sådana som Morgans lekis förmodligen aldrig kommer att klara av att utvisa. Man kan fundera över varför de rymt. Får de kanske för lite medborgarlön? Mindre än i sina hemländer? Eller är det så enkelt som att den som ska utvisas, inte har något att förlora på att rymma, om han vill stanna i ett land utan både polis och rättsväsende? Någon påföljd får de ju inte heller, så det kostar inget att hålla på.

I så fall är de ju väldigt dåligt pålästa. Kanske är de också analfabeter? De verkar i alla fall inte ha förstått att Morgans lekis inte klarar av att utvisa någon. Men det kanske bara är trist att sitta där på ett förvar, drivet av ett lekis som aldrig kommer i mål?

Är det klokt att förvara sådana under former som innebär att de bara behöver slå ut en fönsterruta och kliva ut i friheten därför att ingen hindrar en att begå grova våldsbrott?

Dessa oönskade nysvenskar har en viktig roll att spela i den svenska offentliga sektorns dagis. Genom att de förbrukar resurserna kommer en massa människor att dö i sjukvårdsköer istället för att förbruka knappa sjukvårdsresurser. De som dör i köerna är sådana som sosseriet under valår brukar säga att ”byggde Sverige”. De brukar ju vara väldigt lättlurade. Har partiet försökt att få dem att begå kollektivt självmord för att avlasta partiet? Många av dumskallarna skulle nog göra det? De sväljer ju alla andra dumheter som sosseriet tutar i dem.

I alla fall så letar nu 30 polisbilar efter rymlingarna. Det bör väl vara åtminstone 60-talet poliser - plus arbetsledning. En sak kan man ju säkert konstatera. Så länge poliserna letar efter dem som rymt från Morgans lekis utför de inte mycket andra polisiära uppgifter. Men kanske Morgan, berusad av den svenska polisens och rättsväsendets framgångar tycker att man måste dra ned på tempot?

Kan man inte försöka byta ledning på Morgans lekis? Varför inte mot ett koppel efterblivna eller några analfabeter? Några som inte kan svenska och heller aldrig kommer att lära sig svenska? Det kan ju inte bli mycket sämre....så varför inte försöka? Redan genom att slå sönder fönsterrutan och ta sig ut har de ju visat prov på större duglighet än den samlade hjärntrusten på Morgans lekis är kapabel till.

Falun söndagen den 8 september 2019
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: