lördag 7 september 2019

Korrupta politiker - de fattigas förbannelse

.
Alla kan nog hålla med om påståendet i rubriken. Men...
...sedan är nog de flesta av oss så indoktrinerade av propagandaapparaten, av våra media och våra politiker, att vi tänker: ”korrupta politiker i U-länderna”.

Men det är fel. Våra politiker är minst lika goda kålsupare - egentligen värre. De förfogar, och bidrar, nämligen med mycket mer pengar till FN och andra katastrofparasit-organisationer. Men de ser inte till att pengarna används till FN:s och de andra organisationernas officiella syfte. Det är nämligen i bidragsgivarens händer att bestämma om det. Istället är våra korrupta politiker bara intresserade av att parasitorganisationerna används till politikernas förläningssystem. Det behövs nämligen för att hålla politikerna med lyx och inte minst ära, när de ledsnar på att lura väljare i ankdammen.

Alla kan ju inte bli ambassadörer i Amman - med nuvarande ordning. Men i praktiken skulle alla avdankade politiker som utnämns till ambassadörer lika gärna kunna utses till ambassadörer i Jordanien - samtidigt. Det skulle inte störa Sveriges relationer till främmande makt. Ja, möjligen med ett undantag: Jordanien. Men de får man ta om man får bort det korrupta dödköttet från alla andra platser. Att det är så beror på att det inte är de oftast ganska odugliga politikerna som utnämnts till ambassadörer som gör jobbet utan tjänstemännen på lägre nivå och de riktiga diplomaterna.

Politikerna bidrar med våra pengar till banditorganisationer som FN för att köpa några förläningsplatser, åt sig själva eller kollegor. Ibland passerar pengarna bara via en skurk i ett U-land, en påhittad hjälporganisation, innan de landar på korrupta svenska politikers och tjänstemäns konton. Vi har ju inget rättsväsende som stävjar kriminalitet i administrationen. Det skiljer oss från många andra länder. Ingen går emot tsunamin av skattemedel som vräks över banditerna. Det kan ju äventyra den egna framtida belöningsplatsen.

Summan av kardemumman är att det inte är korruptionen bland U-världens politiker och tjänstemän som är problemet. Det är korruptionen bland våra egna. För att få ordning på FN måste vi komma till rätta med industrivärldens korrupta politiker. Det är de som vräker våra skattemedel över sig själva och över U-världsbanditer.

Falun lördagen den 7 september 2019
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: