lördag 28 september 2019

Maffian stärker greppet om regeringen


.
Media uppmärksammade härom veckan att maffian stärker greppet om regeringen genom att flytta pensions- och gruvplundraren Anders Sundströms sambo, från uppdraget som suppleant i maffia-gruvan i Pajala, till posten som utrikeshandelsminister. 

Visserligen visade intervjuerna i media, vilka följde på utnämningen, att hon inte kunde svara på några frågor alls inom ämnesområdet - annat än med klassiskt intetsägande ”corporate bullshit”. Men det gör väl inte henne varken mer eller mindre kvalificerad än många av de andra tomtarna i den regering som just nu leder landet mot kollaps. Och Anders Sundström själv är förstås omöjlig att ha i regeringen eftersom han är så hatad efter att han behandlat alla Swedbanks småsparare som kattskit, som bara får röra sina egna pengar på nåder och med mössan i hand. Plundrandet av småspararna och deras pensionsfonder på 12 Miljarder genom låtsasgruvan Northland har väl inte gjort mycket för att göra honom populärare. Inte heller att han dyker upp som gubben i lådan i Kaunis Iron efter att ha ruinerat investerarna.

Att hans sambo Anna Hallberg utses till minister är klassiska maffiametoder. Det har till syfte att skrämma folket på Länsstyrelsen och Naturvårdsverket, så att de ska blunda som tjänstemän i någon afrikansk bananrepublik, för att maffiagruvan drivs utan tillstånd. Motsvarande gäller förstås de dispenser som saknar motstycke och innebär att malmbilarna får köra med 90-tons tågvikt, och köra ihjäl folk som flugor, trots att gruvans ekonomi inte behöver det, eftersom man roffat åt sig gruvan i princip gratis efter att ha plundrat spararna på 12 Miljarder, i något som uppenbart planerades för att gå åt helvete.

Det säger naturligtvis oss en hel del om hur mycket sylt andra viktiga regeringsledamöter har på sina fingrar efter Sundströms tid på banken och i Folksam, när de inte orkar hålla regeringen fri från Sundströms ministerpost via proxy i form av Anna Hallberg.

Falun lördagen den 28 september 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: