torsdag 2 juni 2022

Ännu ett vackert polisiärt plakat att visa upp?

 .

I kölvattnet på den senaste tidens händelser, vilka tyder på att snart bara svagbegåvade vill bli poliser, presenteras idag ännu ett vackert polisiärt plakat. Liknande initiativ har tagits tidigare. De har misslyckats. Tveksamt om det berott på att man inte ville att de skulle lyckas, att man bara ville visa upp ett vackert initiativ, låtsas som om man gör något åt problemen eller om orsaken till misslyckandena var resurs- eller kompetensbrist?

I vart fall fungerar det så, att när man är nummer 239 i den timtal långa telefonkön, blir följden att mycket få tips av någon som helst betydelse når fram till någon som kan göra någon skillnad. Det ligger i sakens natur att även de tips som trots allt kommer in hamnar i ”Stasi-kvarnen”. Det blir insamling av en mängd uppgifter som inte leder något till, samtidigt som den politiska och polisiära ledningen räknar varje meningslöst tips som kommit in som en stor framgång. Nästan lika bra som ett uppklarat brott. Kanske till och med bättre. Meningslösa tips riskerar ju inte att reta upp någon som betalar mutorna.


Det blir också svårt att få någon att tro på initiativet när människor som vittnar snart får besök av lönnmördare efter polisiära läckor - utan att "läckan" drabbas av några efterräkningar av betydelse.


Falun torsdagen den 2 juni 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: