söndag 5 juni 2022

Grus i sosseriets propaganda-maskineri

 .

Vi har en längre tid kunnat följa hur propagandaorganen - naturligtvis på sosseriets uppdrag - pratar upp eller ned bland annat moderaternas och KD:s opinionssiffror beroende på hur de förhåller sig till sosseriet. Nära och goda relationer till sosseriet belönas raskt med artiklar i vilka opinionsstödet pratas upp. Kyligare relationer resulterar i artiklar enligt vilka opinionsstödet fallit. Men nästan allt är naturligtvis Judas-kyssar.


Visst kan manipulerad press och sosseriets rösträknare - om de får hållas - rädda kvar sänken som MP och L i Riksdagen. Kanske kan de även skenbart stoppa väljarflykten från Centern. Men risken är naturligtvis stor för att det visar sig att stödet i valmanskåren inte överensstämmer med stödet i våra sossetrogna media.


Nu senast har sosseriet intensivuppvaktat moderaterna. Det gick riktigt bra ett tag. Men uppenbarligen har moderaterna genomskådat att det är vägen till självutplåning, eftersom man sekonderade SD:s framställan om misstroendevotum mot Morgan Johansson. För sosseriet kom det moderata uppvaknandet tydligen som en kalldusch. På något annat sätt går det nog inte att tolka att Magdalena Andersson så fullständigt tappade koncepten när det skedde.


Att MA gör misstroendevotumet mot Morgan Johansson till en kabinettsfråga - vilket det ju annars inte är - speglar nog vilken soppa sosseelitens hycklande och parasiterande på andra länders renommé har försatt partiet, regeringen och Sverige i. Nu sitter man med skägget fast i brevlådan. Man behöver Erdogans Turkiets godkännande för att ta sig in i NATO. Samtidigt behöver man Kakabavehs röst för att rädda sin justitieminister två månader före valet. Erdogan och Kakabaveh går inte att förena.


Men MA pratar naturligtvis dumheter. På vilket sätt rinner ett svenskt NATO-medlemskap lättare igenom av att ett parti som hela tiden varit avståndstagande till NATO ska sköta ärendet? Kanske bättre för Sverige att någon annan får ta vid?


MA:s val att göra misstroendevotumet till en kabinettsfråga kanske är en direkt följd av hur sosseriet har satt fast sig i hyckleriets smet? Det kanske är ett flyktbeteende? Lättare att låta någon annan hantera problemet så att man slipper riskera att spräcka partiet. Sedan kan man stå i bakgrunden och häckla och kritisera och fortsatt framställa sig själva som den humanitära stormaktens eviga försvarare.


Falun söndagen den 5 juni 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: