torsdag 9 juni 2022

Friserad officiell sanning om sosseriet och Kakabaveh

 .

Vi förväntas nu tro på den officiella sanningen om vad sosseriet och Kakabaveh kom överens om och som fick henne att lägga ned sin röst i omröstningen om misstroendeförklaring mot Morgan Johansson.


Den officiella versionen tycks vara att hon har ”förtroende för Morgan Johansson” och har lagt ned sin röst utan att få något annat än till intet förpliktigande, och icke mätbara, vackra floskler om lite samarbete hit eller dit med någon kurdisk organisation.


Den presenterade versionen bär naturligtvis inte sanningens prägel.


Det är klart att Kakabaveh har fått något mycket påtagligt - och mätbart - i utbyte mot sin röst. I avvaktan på mer information kan vi bara spekulera i vad det kan vara. Men exempelvis kan det vara något som ger ordnade inkomstförhållanden efter att mandatperioden som politisk vilde från Vänsterpartiet är avslutad. Man han hade kunnat tänka sig att hon även skulle fått handfast hjälp av de socialdemokratiska rösträknarna, men i skrivande stund är det i alla fall inte uppenbart hur hon som politiskt vilde skulle kunna nyttiggöra sig sådan hjälp. Kanske får vi med tiden svar på våra frågor.


Bara en S-märkt fanatiker kan tro på den version som vi fått oss till livs.


Falun torsdagen den 9 juni 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: