torsdag 2 juni 2022

Enade Sverige

 .

De ryska och de svenska propagandaorganen fungerar ganska lika. Ju jävligare förhållandena blir i Ryssland, desto bättre går ”Enade Ryssland”. Enigheten blir tydligare av att alla som uttalar avvikande åsikt blir inlåsta.


I Sverige blir inte människor med avvikande åsikt inlåsta - åtminstone visar makten inte att det är därför man blir inlåst. Istället kamoufleras det till skattebrott med hjälp av korrupta tjänstemän och fejkade skattebeslut. Den metoden används även i Ryssland. Många exempel kan ges: Navalnyj, Bill Browders fond, Khodorkovsky osv.


Precis som i Ryssland presenterar de korrupta propaganda-organen siffror som innebär att ju sämre det blir i landet, ju svamligare politiska beslut som fattas, desto bättre siffror presenteras för det makthavande partiet, åtföljt av krystade förklaringar.


Som i Ryssland ser man inte heller röken av den opposition som sosseriet inte kontrollerar och därför är rädda för. Det döljs nödtorftigt av en intensiv matchning av Liberalerna som sosseriet är vana vid att kunna kontrollera ”vid dagens slut”.


Falun torsdagen den 2 juni 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: