tisdag 2 januari 2024

Behöver vi någon brottslighet i Sverige?

 .


Behöver vi egentligen någon brottslighet i Sverige? Jag menar när det offentliga Sverige - inte minst polisen ägnar sig åt storskalig svindel. Frågan är kanske fel ställd? Borde kanske formuleras: behöver vi någon brottslighet i Sverige - utöver den polisiära?


Nu tänker jag närmast på plundringen av svenska fartkameror som Ryssland uppges ha ägnat sig åt för att komma åt viss för ryssarna, på grund av blockader, svåråtkomlig elektronik.


Svenska myndigheter går nu ut och slår sig över bröstet i media och berättar hur framåt vi är i Sverige. Vi byter nu ut fartkamerorna mot modernare sådana, som kan mäta hastigheten på flera filer. Så nu vet vi det - framtidslandet Sverige - jajamän!


Men verkligen är som så ofta när svenska myndigheter går ut och berömmer sig själva inte lika vacker.


I själva verket ska flertalet kameror inte alls bytas ut. De behöver inte bytas ut och de kan heller inte bytas ut, eftersom de är stulna.


Berörda myndigheter brer på om de nya kamerornas förträfflighet - när de - någon gång i framtiden monteras. De kommer att kunna mäta hastigheten på flera filer. Hur stort problem var det på de äldre kamerorna? Problemet var nästan obefintligt eftersom nästan alla mätte enbart på enfiliga vägsträckor. Men lögnen anses behövas för att skydda polisen med flera myndigheter mot kritik för att ha slösat bort de tidigare kamerorna på grund av slöhet, slapphet, likgiltighet och inte minst kriminalitet.


För att vara extra tydlig och besvara rubrikens fråga: - Nej, vi behöver ingen brottslighet i Sverige. Den uppgiften sköter korrupta svenska myndigheter med den äran. I det här fallet genom att möjliggöra för ryssarna att knycka kamerorna och köpa den polisiära diskretionen från korrupta funktionärer i utbyte mot en mindre summa under bordet. Det är väl ingen konst att komma undan med kamerorna när polisen berättar var de finns och inte finns när jobbet ska göras.


Falun tisdagen den 2 januari 2024

Mikael Styrman

.'


3 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant

Anonym sa...

Vad ska man säga om mitträckeskaoset på E22:an?
Media vilseleder med att kalla det snökaos...

Mikael Styrman sa...

Ja, de kallar det snökaos och det var det ju också - på sätt och vis. Men det ska naturligtvis inte bli snökaos för att det kommer 5-10 cm snö och driver lite grand, i ett land som har vinter varje år.

Mitträckesvägarna är ett symptom och en av orsakerna till att vårt trafiknät blivit kört fullständigt åt fanders.

Men det handlar inte bara om mitträckesvägar och lastbilar med blankslitna däck som en korrupt och dysfunktionell stat släpper in i landet. Minst lika viktig för katastrofens skapande har nollvisionen och de metoder den tagit sig uttryck i varit. Det är katastrofens verkliga moder, även om allt samverkar.

Hittills har katastrofen begränsat sig till ganska lokala störningar innebärande att resor för tio- eller hundratusentals människor, vilka resor borde tagit någon eller några timmar, istället kunnat ta dygn, eller helt sonika måst ställas in. Få personer har verkligen dött av svamlet - hittills. De som har dött av det har man kunnat skylla på annat, med benäget stöd från korrupta media.

Det finns inte mycket som talar för att det kommer att bli bättre. Tvärtom kommer vi nog att få se en eller flera riktiga katastrofer på grund av den förda vägpolitiken.

Sedan kan vi fråga oss vad det är för mening med att börja lägga ned stora pengar på försvaret när idioterna har förstört vägnätet. idag behöver inte Ryssland anfalla Sverige för att ta över landet. Det räcket utmärkt med en obetydlig styrka som sätts in när det snöat 5-10 cm.

Det var den korta version. Om lusten håller i sig ska jag skriva ett längre och utförligare inlägg i ämnet på bloggen.