lördag 20 januari 2024

Välfunnet av Nooshi Dadgostar

 .


Aftonbladet har letat spår efter narkotika i riksdagens toaletter. Det var både fyndigt och underhållande, tycker jag. Samtidigt sätter det fingret på hyckleriet i narkotikadebatten, även om jag inte är övertygad om att just det var Aftonbladets avsikt.


Om uppskattningsvis var tionde svensk - eller mer - är narkoman, måste man väl betrakta det som både rimligt och förväntat att man hittar spår av knark i riksdagen - om man söker… Det har stort underhållningsvärde att Aftonbladet vågat sig dit för att söka. Det är bra - tror jag - att vår riksdags hycklande i narkotikafrågan belyses.


Officiellt och gentemot väljarna håller vår riksdag en skenbart restriktiv narkotikalinje. Men skrapar man lite i polityren så är det bara tomma ord och ingen verkstad. 


Kampen mot narkotikan ska hållas uppe, men bara så mycket att lönsamheten hålls uppe i narkotikahandeln. Men väljarna får inte förstå att det är vad som pågår. Det är ju väljarna som drabbas av stölder, inbrott och nedknarkade barn. Till stor del därför att den förda politiken om än den inte hjälper mot narkotikan, så gör den åtminstone narkotikan svindyr.


Det är dock inte priset på narkotikan som bestämmer om man blir narkoman. Särskilt inte som alla som fastnar på riktigt ganska snart knarkar för andras pengar.


Narkotikan kan inte bekämpas av samhället allena. Den kan bara bekämpas i hemmet, av föräldrar som inte själva knarkar eller langar knark. Föräldrar som sätter normer och är föredömen för - och framför allt - har tid med sina barn, istället för att förvänta sig att vilt främmande människor som representerar samhället ska ta hand om fostrandet av barnen, eftersom föräldrarnas hobbies och självförverkligande tar all tid.


Det var stor humor att medias representanter hade så ömma tår när Nooshi Dadgostar hade sinnesnärvaro att föreslå att man borde göra narkotikatester på medias toaletter också. Hon har ju säkert rätt, naturligtvis. Minst lika stor andel av mediafolket är säkert narkomaner som andelen i riksdagen som är narkomaner. Men hon kränkte naturligtvis vårt präktiga mediafolk och deras indignationsprivilegium.


- Heja Nooshi!


Falun lördagen den 20 januari 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: