torsdag 18 januari 2024

Mycket kvarlämnat skräp i verk och departement

 .

SVT:s nyheter lyfte på förlåten lite grand på tisdag kväll och lät oss få lite inblick i vilka problem Tidö-regeringen möter i arbetet med att försöka avvärja elkatastrofen, som framför allt Miljöanarkisterna, men även sosseriet bäddat för. Den ena gruppen sannolikt styrd av fanatism, den andra av dumhet och makthunger. Det är svårt att få något annat intryck än att förra regeringen har lämnat kvar sina muppar i våra verk och departement, eftersom de är fortsatt lojala med sina välgörare. Inte så konstigt kanske, eftersom miljöanarkisterna på ganska kort tid tycks ha placerat de sina nästan överallt. Nu sitter de där, i Energimyndigheten och Vattenfall och på många andra ställen och är fortsatt lojala med sina furstar. Följaktligen är klackarna djupt nedkörda i golvet och det präglar sannolikt i hög grad den ringa framdriften i elförsörjningsfrågan.


Kanske kommer regeringen så småningom att byta ut dem mot andra som inte kedjat fast sig vid förra regeringens roder? Frågan är nog mest om man kommer att göra det innan - eller efter - den elkollaps som det mesta talar för att vi är på väg emot, med raska steg?


Man ska nog inte vänta sig särskilt mycket hjälp från människor som utsetts av fanatiker för att driva fanatikers politik. All erfarenhet talar för att sådana måste man hjälpa till jobb som de klarar av att sköta - utan att utgöra en samhällsfara - hur svåra sådana jobb än är att finna.


Falun torsdagen den 18 januari 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: