fredag 19 januari 2024

Sverige har blivit ett odugligt land

 .

Sverige har blivit ett odugligt land. Ett land i vilket inget kan göras ordentligt. Värre ändå. Det har blivit ett land som bejakar odugligheten och inte har för avsikt att ta sig ur oduglighetens grepp.


Det var egentligen inte det jag skulle skriva om, men idag rapporterade media att den iranska attacken mot Irak häromdagen dödade en 60-årig svensk. En svensk? Jag tillåter mig tvivla. Snarare lär det väl ha varit en irakier som efter en kortare tid i Sverige fått svenskt medborgarskap och lyfter svensk pension, boende i Irak. Ännu en påminnelse om den svenska odugligheten. Vem som helst får komma hit en kortare tid och inkassera bidrag och livslång pension och sedan dra iväg hem.


SMHI lovar 5-10 cm snö under morgondagen och har gått ut med en gul varning. Så odugliga har svenskarna blivit att man måste gå ut med en varning när det väntas 5-10 cm snö. Det är ju inte en varning. Inte i ett land som genomkorsas av Norra Polcirkeln - det är ett hån!


Nåväl, det är väl klart att man kan varna allmänheten för det. Men det betyder naturligtvis någonting att man tycker att det behövs. Förr hade det inte behövts.


Busstrafiken ställs in på Österlen. För att det lovas 5-10 cm snö. Inte som en bomb som trillar ned utan som en följd av snöfall. Nå, det kanske tyder på självinsikt? Klarar man inte av att köra buss för att det kommer 5-10 cm snö ska man naturligtvis inte försöka göra det heller. Men det leder osökt till frågan:


- Om man inte klarar av att köra buss för att det kommer 5-10 cm snö - vad klarar man då av?


I USA trillar det ned mellan en halv och en meter snö åt gången ibland. Då kan man ju förstå att man inte kör så mycket buss. Men att ställa in busstrafiken för att det lovas 5-10 cm snö…


- Vad fan, har de ingen skam i kroppen oduglingarna nuförtiden?


Förr hade någon som kom på en sådan idé fått sparken och det hade varit välförtjänt.


Falun fredagen den 19 januari 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: