onsdag 23 juni 2021

Annie Lööf - Eldaren på elloket

 .


Annie Lööf tonar fram som en allt sorgligare skepnad i kampen mot väderkvarnarna. De flesta svenska politiker har numera insett att de låtit lura sig att snärjas av sosseriets retorik. Som ”nyttiga idioter” har de satt sig över parlamentarismens regler och utsett sig själva till sina väljares förmyndare. 


Berusade av självutnämnd präktighet har de sedan systematiskt mobbat dem som väljarna utsett att representera dem i Sveriges Riksdag. Som alla kan se har sosseriets mobbningsmetoder i det här fallet misslyckats. Istället för att hindra väljarnas åsikter från att söka sig fram har hela strategin bara försenat demokratin, må vara till dryga kostnader för skattebetalarna.


Troligen har också viljan att påverka väljarna att ta avstånd från SD lett till allt vårdslösare regeringspolitik, allt svamligare rättsväsende, ett enormt slöseri med skattemedel, utbredd narkotikahandel, brinnande bilar och mördade människor. Till vilken nytta? Det har lett till att de mobbade, SverigeDemokraterna och Vänsterpartiet, med tiden har avsatt mobbarna - inte genom mobbning eller förtal utan med hjälp av parlamentariska regelverket.



Begreppet ”eldaren på elloket” blev i samband med urspårad och omdömeslös facklig kamp i Storbritannien på 1980-talet synonymt med någon som var en onödig belastning på ekonomin och utförde ett arbete som inte fanns eller var helt onödigt. Så stora tidningssidor finns inte att de partistödsfinansierade helsidesannonserna i känd diktatorstil med bilder på Annie Lööf kan få det hon uträttat att framstå som meningsfullt.


Numera, sedan allt fler insett det både odemokratiska och hopplösa i det som sosseriet iscensatt, framstår Annie Lööf och hennes nickedockor som just ”eldaren på elloket”. Människor som uppfyllda av tron på sin egen förträfflighet utför ett arbete som -  i bästa fall - är helt meningslöst.



Sosseriets trognaste soldat


Annie Lööf är född i Värnamo 1983. Hennes livsgärning leder tankarna till att hon är född i fel tid och fel del av världen. Om hon istället hade varit född i Japan ungefär 60 år tidigare, eller 1923, hade hon kunnat vara en av flera Japanska soldater som vägrade sluta kriga i det Andra Världskriget. De gömde sig på öarna i Stilla Havet där de bedrev gerillakrig på egen hand och vägrade tro på alla besked om att kriget var slut och att Japan hade förlorat. De som höll ut längst krigade i djungeln ännu 60 år efter att kriget hade tagit slut.


Man kan ha viss förståelse för att den tidens japaner, med den fostran de fick, sprungna ur enkla förhållanden och ofta helt eller nästan helt obildade, kunde leva ett helt liv i djungeln på ett sätt som vi inte kan uppfatta som annat än underligt. 



Visserligen är den svenska skolan efter hundra år med sosseriet och reserv-sossar i nationellt och internationellt erkänt vanrykte. Men så dålig kan inte den svenska skolan ha varit på 1990-talet att Annie Lööf är det bästa som Centerrörelsen kan komma upp med. Det finns kunniga och skickliga politiker i Centerrörelsen som valt att lämna politiken för att de inte orkar se det som Annie Lööf ställer till med.


Jag tycker faktiskt att Centerrörelsen är skyldig Sveriges väljare att sparka Annie Lööf eller åtminstone flytta henne till någon befattning där hon inte kan göra så mycket skada. Centerrörelsen kan komma upp med så mycket bättre. Det är inte rätt av Centerrörelsen att undandra sig sitt ansvar och skyffla över på V och SD att även byta ut Annie Lööf. Det borde man faktiskt kunna klara av själva. En rörelse som Centern, som vill se sig själv som demokratisk, ska inte stå högst upp på barrikaderna och svinga mobbarnas fana.


Falun onsdagen den 23 juni 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: