torsdag 3 juni 2021

Hur räddar vi mänskligheten?

 .

På sikt kan det vara vettigt - OM sättet att producera el ändras och blir klimatvänligt - att vi successivt byter ut bilparken mot elbilar i takt med att de gamla slits ned. Men ett snabbt och massivt skifte till elbilar med nuvarande förutsättningar är inget annat än döden i kistan för mänskligheten.


Politiker, biltillverkare och indirekta biltillverkare må hävda något annat, men det vi ska göra om vi vill rädda mänskligheten är att inte köpa någon bil alls, varken elbil eller förbränningsmotordriven. Vi ska behålla vår gamla bil, men köra så lite som möjligt med den.


Så vill naturligtvis inte politiker och industri att vi ska göra. Det är inte komfortabelt för dem. Och de har på sätt och vis rätt. Slutar vi att köpa bilar i nuvarande tempo blir följden mycket stora ekonomiska och sociala påfrestningar, vilka kommer att utsätta våra samhällen för mycket svåra prövningar. Men gör vi det inte tar vi livet av oss alla.


Psykopater väljer alltid den nära fördelen för sig själva, utan att bry sig om, eller ens förstå, de långsiktiga konsekvenserna av sitt handlande.


I valet mellan en stor katastrof och en mindre katastrof gör den ansvarsfulle klokt i att välja den mindre katastrofen. 


Falun torsdagen den 3 juni 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: