tisdag 22 juni 2021

Bilda en blå-röd regering

 .

Fortfarande lever Stefan Löfven och Annie Lööf i en värld där de kan strunta i riksdagen och har rätt att mobba andra som inte lyder dem.


För att komma till rätta med det tror jag att Sverige skulle må bra av en blå-röd regering. Det vill säga att de partier som nyss riktat missnöje mot Löfven och Lööf bildar en ny regering.


Otänkbart, kan någon tycka. Det går inte. Men det är fel. Att vi inte redan har haft det betyder inte att det är omöjligt. Det beror på tunnelseende, ideologiska blockeringar och fantasilöshet. Framför allt beror det på härskarteknik. Men det finns många exempel på att det fungerar i vår omvärld. En del av dem nära oss. Det finns också liknande exempel på ”lägre” politisk nivå inom landet vilka fungerar alldeles utmärkt.


Mycket av det man vill göra råder samstämmighet om - över partigränserna. Man behöver inte vara överens om allt, ned till minsta decimalkomma, för att bilda regering. Det går utmärkt att bilda en regering kring det man är överens om och sedan överlåta sådant man inte är överens om till riksdagen för majoritetsbeslut. Det är en missuppfattning att regeringen måste bestämma precis allt.


De partier som röstade bort Löfven och Lööf bör gå vidare och bilda en blå-röd regering och lämna Stefan Löfven och Annie Lööf och deras kumpaner åt att sitta och mobba där på sin kant efter bästa förmåga.


En frisk regering - utan mobbning - det är något att se fram emot. Landet förtjänar en regering fri från mobbning!


Falun tisdagen den 22 juni 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: