tisdag 8 juni 2021

Inte första gången för FBI…

 .

Fritt ur minnet var det som nu idag blev offentligt om Anom-telefonerna inte första gången amerikansk polis lurade brottslingar i fällan. Jag skriver fritt ur minnet, för det jag ska berätta om utspelade sig före Internet och går därför inte så lätt att hitta information om.


Men under förutsättning att jag nu kommer ihåg rätt, och inte blandar ihop fiction och verklighet, har amerikansk polis, och då troligen FBI, gjort liknande förr. 


De har nämligen meddelat efterlysta personer som höll sig undan att de vunnit på lotteri och var välkomna att hämta sina vinster på en biograf. Där samlades ett betydande antal brottslingar som istället för att få sina priser blev gripna av polisen.


Det där kan man nog bara göra en gång per generation brottslingar och jag tror att detta har utspelat sig under tidigt 1980-tal eller möjligen sent 1970-tal.


Jag hoppas att någon läsare kan upplysa oss om hur det står till med sanningshalten i det nyss berättade.


För att nu återvända till det aktuella fallet med de krypterade telefonerna, som visade sig vara utvecklade av FBI, är det åter igen ganska komiskt hur svenska media nästen hela dagen har rapporterat om fallet som att ”svenskarna har varit drivande” bakom projektet. Det är sådant nyspråk som våra journalister nästan alltid ägnar sig åt när de ska rapportera om grova våldsbrott som utförts av det där slöddret som Stefan Löfven, Åsa Romson och Annie Lööf släpat hit. Visst har svenskarna varit drivande. Vi har ju tillhandahållit de grövsta brottslingarna.


Nu återstår bara för det svenska Orättsväsendet att ta över ärendena, rannsaka brottslingarna och döma dem till löjligt lindriga påföljder så att de så snart som möjligt är ute på gatorna igen och mördar, stjäl, våldtar och langar knark.


Det är naturligtvis för mycket av en ynnest att be om att hoppas på att jänkarna tar över rättsskipningen också från det svenska Orättsväsendet.


Det skulle passa bra om de iklädde dem organgefärgade overaller, stolpiller, huva över huvudet och hängde upp dem i taket i ett flygplan och flög iväg med dem någonstans så att vi slapp se dem igen.


Och när de ändå är igång med transportarbetet vore det fint om de även kunde ta hand om dem som Stefan, Åsa och Annie släpat hit, som inte har skyddsskäl, aldrig har haft skyddsskäl, försörjer sig genom kriminalitet och vägrar åka hem.


Jag har en känsla av att FBI skulle kunna hantera deras hemländer med en annan pondus än våra svenska fjantar är kapabla till. Och skulle någon vara avvisande till att åka hem kan en tid i Guantanamo säkert få de flesta att ändra sig.


Falun tisdagen den 8 juni 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: