onsdag 2 juni 2021

Medmänskliga och dugande politiker?

.

Vi börjar nu få bekräftat det vi kunde ana när våra politiker bedrev sin vettlösa migrationspolitik, med kulmen runt 2015. ”Reinfeldteriet” skulle man kunna kalla det, även om politiker av olika ideologisk uppfattning stod i kö för att förstöra landet.

Migrationen, och framför allt det sätt den skötts på, har resulterat i att araber, afrikaner och afghaner som förr tog varandra av daga i sina hemländer, numera tar varandra av daga i Sverige. På motsvarande sätt är det i många fall med politiskt och religiöst förtryck. Det förtryck som förr bedrevs i deras hemländer bedrivs numera i Sverige, dessutom med offentliga bidrag som ursprungligen kommer från allas våra fickor och som efter att ha rövats därifrån sprids över förtryckare i Sverige. Förtryckarna hade nog aldrig sådana resurser i sina hemländer…


Man hade kunnat förvänta sig att migrationen skulle ha humanitära förtecken, att människor skulle få det bättre genom att migrera till Sverige. På politisk nysvenska kan man möjligen komma fram till att så sker. Genom att de tas av daga i ett laglöst Sverige slipper de ju plågas i sina hemländer.


Så småningom kommer världens bästa migrationspolitik - den som alla andra avundas oss - även att resultera i att ett sannolikt inte oansenligt antal svenskar också kommer att tas av daga. På politisk nysvenska kanske de också slipper plågas. 


Men det kommer inte att leda till några förändringar. Något som möjligen - men bara möjligen - skulle kunna resultera i åtgärder som skulle vända utvecklingen vore förstås om gatu- och slumvåldet drabbade höga politiker och tjänstemän själva, eller närstående till dem.


Jag skriver "möjligen" för det räcker ju inte att bara vilja göra något åt saken. Man måste ju också duga till att göra det.


Falun onsdagen den 2 juni 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: