tisdag 22 juni 2021

Inte mer än rättvist

 .

Stefan Löfven och Annie Lööf har i mycket bestämda och nedsättande ordalag fördömt främst SverigeDemokraterna och senare även Vänsterpartiet - ”ytterkantspartierna” som de kallat dem när inte fulare uttryck funnits för handen.


Normala demokratiska spelregler har satts åt sidan för egen vinnings skull. Föga förvånande har de två också bildat regering tillsammans. Kaka söker maka heter det ju.


Det blev någon sorts kulmen på skurkmetoderna när de härom dagen stod och ljög offentligt och påstod att de gått Nooshi Dadgostar till mötes med sitt upplägg till ”förhandlingslösning” gällande de fria hyrespriserna. Det visade sig snabbt vara lögn och bedrägeri. Förslaget innebar att motparten, fastighetsägarna, inte behövde gå med på någonting alls. Om inte ett avtal träffats till september skulle regeringens förslag gå igenom så det fanns ju ingen anledning för fastighetsägarna att gå med på något alls. De skulle bara behöva vänta.


Men de fula metoderna verkar inte ha gjort dem lyckliga. Igår har ”ytterkantspartierna” tillsammans med andra demokratiska partier i Sveriges riksdag sparkat statsminister Stefan Löfven från jobbet, genom att riksdagen förklarade sig sakna förtroende för statsministern och hans regering. Därmed förlorar även Löfven såvitt det går att förstå möjligheterna att leverera de fördelar Annie Lööf med sina skurkaktiga metoder avsett tillägna sig.


Apropå falska förespeglingar, politiska lögner och skurkaktiga metoder kommer jag att tänka på att Italien deltog på Ententens sida i Första Världskriget. Men våren 1940 gick Mussolinis Italien in i Andra Världskriget på Hitler-Tysklands sida och förklarade krig mot Storbritannien och Frankrike.

Winston Churchill kommenterade Italiens inträde i kriget på Tysklands sida med: ”Det är inte mer än rättvist - vi hade dem förra gången.”


Så här långt är det väl inte så lätt att se vilken uppsida det eventuellt inneburit för Stefan Löfven att kampera ihop med Annie Lööf. Löfven är nu avsatt som första svenska statsminister att förlora riksdagens förtroende.


Det är förskräckligt tråkigt att se att socialdemokratin förfallit till en sådan gangsterorganisation att de kan fara fram som Stefan Löfven. Om partiet hade bestått av hederliga människor skulle de ju själva sparka honom från partiledarposten och anmäla honom till åklagare för försök till bedrägeri.


Hur det kommer att gå för Annie Lööf vet vi inte ännu. Men hon börjar ju mer och mer likna en vandrande katastrof - åtminstone för sin omgivning. För en utomstående betraktare tycks det som om hon klyver Centerpartiet i två delar. En del som avgudar henne och en del som anser att hon är farlig för både partiet och landet. Tjaa, Hitler hade ju också fanatiska anhängare. Åtminstone ända tills han hade fått nästan hela Europa, inklusive Tyskland ödelagt. Så varför skulle inte även Annie Lööf kunna ha anhängare…det är väl inte mer än rättvist?


Falun tisdagen den 22 juni 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: