måndag 28 juni 2021

Löfven trampade till dörrmattan

 .

Jaha, Stefan Löfven valde att trampa till dörrmattan och gå vidare. Det kan han kosta på sig eftersom sosseriet vet att det är en hög tröskel för V att ta sig över för att bilda regering med de borgerliga och så länge de inte är beredda att göra det har de bara lösa skott i bössan.


Dels trodde sosseriet nog dåligt på sina chanser, framför allt MP:s chanser i ett extraval. Dels kände de nog tveksamhet även om hur Centern skulle klara sig sedan Annie Lööf varit på tvären till det mesta och blockerat alla lösningar som inte gör Annie Lööf till statsminister. Liberalerna har också blivit tydligare med att de vill vara ett borgerligt parti, vilket medför att eventuella högerväljare som ännu finns kvar i Centern kan tänkas hoppa över. Sosseriet förväntar sig nog även att tappa mycket röster till både SD och V. Särskilt om rösträknarna inte är i form eller längre går att lita på helt. En del av rösträknarna är säkert fattigpensionärer numera och inte jättenöjda med vad sosseriet har ställt till med. 


Tungan på vågen blev nog att sosseriet gjort analysen att ingen vill ta över eländet för ett enda år. Det ökar bara risken markant att få skulden för en massa kaos som sosseriet ställt till med, men utan att egentligen kunna eller hinna göra något åt saken.


Sosseriet förväntar sig nog att i talmansrundan få följande besked från de övriga:


- Städa själva upp i soppan som ni har ställt till med!


Falun måndagen den 28 juni 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: